Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozpékané bagetky s bylinkovým máslem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 745 kJ /
3 285 kcal
Bílkoviny71,81 g
Tuky147,37 g
Vláknina30,66 g
Cholesterol 329 mg
Sodík 6,48 g
Sůl16,07 g
Sacharidy408,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy vlažné vody, cukru, droždí a 2 lžic mouky (vše z připraveného, odváženého množství surovin) umícháme jednoduchý kvásek, který necháme 20 minut pracovat. Krok 2: K hotovému přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které bude 45-60 minut kynout. Krok 3: Vykynuté ho na stole propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a ze všech vytvarujeme kratší bagetky. Necháme je nakynout v bagetovém plechu (nebo na obyčejném, klasickém plechu s pečícím papírem). Do bagetového plechu jsem je vkládala za sebou, dvě bagetky do jednoho důlku. Krok 4: Vykynuté potřeme rozšlehaným vejcem nebo je postříkáme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C/cca 12-14 minut) pouze do velmi světlé barvy. Krok 5: Bagety dobře vychladíme, svrchu několikrát šikmo nařízneme a v zářezech protřeme bylinkovým máslem. Po jedné je zabalíme do alobalu a uložíme do mrazáku.

Zveřejněno 14. 3. 2021

Poznámka autorky cathleen

Po příchodu hostů nerozmražené bagetky rozpečeme při 180-200°C/20 minut (na posledních 5 minut můžeme alobal roztrhnout). Asi nejvíc chutnají ještě teplé.

Recept z knihy Hrátky s těstem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozpékané bagetky s bylinkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Xr3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozpékané bagetky s bylinkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Xr3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Neodolal jsem, strčil ruce do mouky a stvořil polotovar na rozpékání. S těstem se pracovalo výborně. Část mouky jsem nahradil celozrnnou. Máslo jsem rozmíchal s pastou z medvědího česneku.

Suroviny:
voda, jogurt bílý, cukr, olej, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, máslo, sůl, bylinky, česnek,

Přidat fotografie receptu