Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí podmáslové řízečky, smažené v čerstvé strouhance

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby marinování

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 578 kJ /
1 572 kcal
Bílkoviny191,58 g
Tuky30,20 g
Vláknina9,23 g
Cholesterol 405 mg
Sodík 1,94 g
Sůl4,22 g
Sacharidy128,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prsa nakrájíme šikmo přes vlákna na menší řízečky. Připravíme marinádu smícháním všech surovin. Krok 2: Maso v marinádě obalíme a necháme minimálně dvě hodiny, ale i přes noc uležet. Krok 3: Půl hodiny před smažením maso z lednice vytáhneme. Rohlíky nalámeme a v mixéru rozmixujeme. Krok 4: Řízečky necháme z marinády okapat a obalíme je v připravené strouhance. Krok 5: Na pánvi rozehřejeme sádlo a řízečky smažíme z každé strany dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek. Krok 6: Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo chlebem.

TIP: Jak dlouho vařit brambory

Zveřejněno 15. 3. 2021

Poznámka autorky mika59

Čerstvá strouhanka je moc dobrá. Klidně můžete k rohlíkům při mixování přidat bylinky, jako petrželku nebo libeček. Kdo chce lehčí verzi, může řízečky postříkat lehce olejem a upéct v předem vyhřáté troubě na 190-200 st. cca 20-25 minut (podle velikosti řízků).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí podmáslové řízečky, smažené v čerstvé strouhance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7gLw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí podmáslové řízečky, smažené v čerstvé strouhance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7gLw

Marie

Komentáře (6)

<3<3<3

Velkymlsoun: Děkuji za moc milý komentář:-K Potěšil mě:-K:-K

Řízečky jsou úžasné, děkuji. Nejvíc mne potěšilo, že obaluji pouze ve strouhance. Klasické řízky dělám nerada, právě kvůli obalování - je z toho vždy binec. Ale toto je super vychytávka chuťově ještě lepší než klasika.

Franta02: Děkuji:-K:-K

Výborné, místo soli jsem dal do těstíčka vegetu. Příloha bramborová kaše, do které jsem dal naťovou cibuli a místo mléka šlehačku.

:-)<3:yes::yes:pěkný recept a krásné foto :-K

Suroviny:
prsa kuřecí, podmáslí, hořčice, olej, paprika sušená uzená, sůl, pepř mletý, rohlík, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu