Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Javornické housky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 12 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 049 kJ /
3 358 kcal
Bílkoviny100,21 g
Tuky149,22 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 626 mg
Sodík 3,54 g
Sůl8,75 g
Sacharidy393,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme hladkou a polohrubou mouku, přidáme celozrnnou mouku, uděláme důlek. Do důlku nadrobíme kvasnice, posypeme cukrem a zalijeme částí vlahého mléka. Zakryjeme a necháme vykynout kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme sůl, vejce, sádlo a zbytek mléka. Zaděláme hladké měkké těsto, které se nelepí na vařečku a mísu. Přidáme dýňová semínka a propracujeme. Dáme na jednu hodinu do tepla vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na stejných 12 kousků, uděláme bochánky, z nich válečky a promáčkneme je formičkou na housky, nemáme-li ji, použijeme kráječ na jablka. Housky dáme na pekáč, přikryjeme a necháme 20 minut nakynout. Krok 3: Nakynuté housky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem, mákem, nebo kmínem a dáme péct do vyhřáté trouby na 25 minut při teplotě 210 °C.

Zveřejněno 17. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Javornické housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wQVm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Javornické housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wQVm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, mouka celozrnná, sádlo, vejce, mléko, kvasnice, cukr, sůl, semínka dýňová, vejce, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu