Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 237 kJ / 2 447 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,31 g |
Tuky | 56,45 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 1,76 g |
Sůl | 4,21 g |
Sacharidy | 405,55 g |
Postup přípravy
Uzená stehna (počet podle porcí ) opláchneme, vložíme do pekáčku a přikrytá poklicí dáme péct na 40 minut do předehřáté trouby. Krok 2: Ve větším rendlíku rozehřejeme sádlo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme nastrouhané zelí, osolíme, podlijeme vínem a posypeme1 lžící cukru. Promícháme a necháme dusit zelí na skus. Přidáme oloupané jablko zbavené jádřince, nakrájené na kostičky a oprané rozinky. Ještě chvilku dusíme, dochutíme octem a podle chuti i cukrem. Krok 3: Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme do měkka a slijeme. (Vařím jen s 1 lžící vody v Mvt 2x 6,5 minuty /800W). Do horkých přidáme sádlo a šťouchadlem rozšťoucháme dohladka. Do mírně zchladlých brambor dáme mouku, solamyl, sůl, vejce a promícháme. Krok 4: Vyklopíme na vál a zpracujeme rychle rukama těsto (čím déle se hněte, tím víc řídne), dle potřeby a podle druhu brambor můžeme přidat trochu mouky nebo solamylu. Z těsta vytvoříme 3 šišky, vložíme do vroucí osolené vody, vařečkou zvedneme, aby se nepřichytily ke dnu a vaříme 15 minut. Hotové knedlíky nakrájíme strunovým kráječem, nití nebo nožem na plátky.
Podáváme knedlíky omaštěné sádlem s osmaženou cibulkou, s červeným zelím a uzeným kuřecím stehnem.
Zveřejněno 20. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZLl
Moje poznámka
Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZLl
Nejnovější recepty
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 3 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 7 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 19 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
trdlo před 2 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 2 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 3 hodinami
Máslový mazanec
P@cka před 4 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Styliane před 4 hodinami
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 15 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 17 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 17 hodinami
Suroviny:
zelí červené,
sádlo,
cibule,
cukr,
víno červené,
ocet vinný červený,
sůl,
jablko,
rozinky,
brambory,
sádlo,
mouka hrubá,
solamyl,
vejce,
sůl,
stehno kuřecí uzené,
cibulka
Komentáře