Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolované trhací bagetky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 380 kJ /
3 198 kcal
Bílkoviny83,10 g
Tuky140,34 g
Vláknina17,65 g
Cholesterol 665 mg
Sodík 229 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy391,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první dáme vlažné mléko, pak olej, vejce, prosátou mouku smíchanou se solí, nahoru cukr a rozdrobené droždí. Zvolíme program Těsto. Pokud je v průběhu hnětení těsto trochu lepivé, přidáme malinko mouky. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Každý díl zpracujeme do bochánku, necháme zhruba 5 minut lehce podkynout a vyválíme do obdélníkového tvaru o rozměrech zhruba 38 x 17 cm. Rozválené těsto potřeme změklým máslem s rozšlehaným se žloutkem a pevně svineme - stočíme do roládky. Chtěla bych zdůraznit, že stočíme opravdu pevně. Do másla se žloutkem můžeme přidat i nějaké koření, bylinky, česnek atp. Krok 3: Připravené bagety dáme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Shora kolmo uděláme do baget pevnou plastovou kartou šikmé zářezy, ale neprokrojíme úplně až na plech. Počet zářezů zvolíme dle požadované velikosti jednotlivých kusů, já dělala osm zářezů. Kartu vždy lehce potřeme olejem. Pokud je větší, tak se bude lépe pracovat, když budeme dávat bagety na plech postupně. Vždy první prokrojíme a teprve přidáme další. Bagety lze nařezávat i nožem, ale opatrně pokud máme teflonovou fólii. Plech překryjeme utěrkou a bagety necháme vykynout. Krok 4: Vykynuté bagety přestříkneme rozprašovačem vlažnou vodou, posypeme sezamem a ještě jednou přestříkneme vodou. Mám pocit, že pak sezam na povrchu lépe drží a rychle při pečení nezhnědne. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při cca 190 °C zhruba 22 minut, tento čas je pouze orientační. Krok 5: Po upečení odložíme bagety na mřížku a necháme zchladnout. Jednotlivé kousky se dají lehce odlomit - odtrhnout. Pečivo je velmi vláčné i druhý den.

TIP: Jak uchovat pečivo

Zveřejněno 21. 3. 2021

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Polské stránky s recepty. Mírně poupraveno.

K těmto bagetkám se hodí light pomazánky, třeba tvarohové atp.

Jak na výrobu kynutého těsta bez domácí pekárny: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolované trhací bagetky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/63XQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolované trhací bagetky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/63XQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Maruško, děkuji moc. Jsem ráda, že se recept líbí. <3

:yes::yes::yes: moc pěkný recept i foto :-K

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, cukr krupice, mléko, olej, vejce, droždí čerstvé, máslo, žloutek, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu