Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajské fazole s uzeninou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 684 kJ /
2 793 kcal
Bílkoviny203,22 g
Tuky52,22 g
Vláknina101,36 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 4,36 g
Sůl10,00 g
Sacharidy328,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Klobásy či špekáčky pokrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je vyndáme z tuku na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk, naopak vypečený tuk z klobás použijeme dále. Pokud jsme si zvolili klobásy hodně libové, osmažíme je na kousku sádla. Krok 2: Na vysmaženém tuku z klobás osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, vmícháme hladkou mouku, nasekaný česnek, nové koření a bobkový list, vše necháme krátce osmažit a následně krátce osmažíme i pyré se sladkou maďarskou paprikou. Přilijeme vývar, dobře promícháme a povaříme cca 10 - 15 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a dosladíme. Krok 3: Z omáčky vyndáme kuličky nového koření a bobkové listy, které nám plavou navrchu omáčky a přisypeme dle návodu, předem uvařené a scezené fazole. Vše necháme projít varem, případně ještě dochutíme a odstavíme. Vmícháme opečené klobásy a můžeme podávat. Krok 4: Podáváme samostatně nebo s čerstvým pečivem.

Zveřejněno 21. 3. 2021

Poznámka autora recepty73

Chceme-li omáčku pikantnější, použijeme papriku pálivou nebo mix sladké a pálivé, případně dochutíme jemně pokrájenou chilli papričkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajské fazole s uzeninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mDOA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajské fazole s uzeninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mDOA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
cibule, pyré rajčatové, klobása, mouka hladká, česnek, koření nové koření, bobkový list, sůl, pepř mletý, koření paprika maďarská, cukr krupice, vývar, fazole

Přidat fotografie receptu