Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 684 kJ / 2 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 203,22 g |
Tuky | 52,22 g |
Vláknina | 101,36 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 4,36 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 328,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Klobásy či špekáčky pokrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je vyndáme z tuku na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk, naopak vypečený tuk z klobás použijeme dále. Pokud jsme si zvolili klobásy hodně libové, osmažíme je na kousku sádla.
Krok 2: Na vysmaženém tuku z klobás osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, vmícháme hladkou mouku, nasekaný česnek, nové koření a bobkový list, vše necháme krátce osmažit a následně krátce osmažíme i pyré se sladkou maďarskou paprikou. Přilijeme vývar, dobře promícháme a povaříme cca 10 - 15 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a dosladíme.
Krok 3: Z omáčky vyndáme kuličky nového koření a bobkové listy, které nám plavou navrchu omáčky a přisypeme dle návodu, předem uvařené a scezené fazole. Vše necháme projít varem, případně ještě dochutíme a odstavíme. Vmícháme opečené klobásy a můžeme podávat.
Krok 4: Podáváme samostatně nebo s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 21. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajské fazole s uzeninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDOA
Moje poznámka
Rajské fazole s uzeninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDOA
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 14 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 15 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 15 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Suroviny:
cibule,
pyré rajčatové,
klobása,
mouka hladká,
česnek,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
koření paprika maďarská,
cukr krupice,
vývar,
fazole
Komentáře