Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brioška

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 822 kJ /
2 826 kcal
Bílkoviny78,17 g
Tuky79,21 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 453 mg
Sodík 3,43 g
Sůl8,46 g
Sacharidy441,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V polovině vlažného mléka namočíme sušené droždí. Do mísy v robotu prosejeme mouku, přidáme sůl a cukr a promícháme. Vejce vyklepneme do druhé poloviny mléka a rozšleháme, směs nalijeme do mísy k mouce a zaděláme těsto. Do zadělaného těsta vmícháme měkké máslo – nesmí být rozpuštěné! Pak zakryjeme folií a necháme kynout. Těsto musí zdvojnásobit objem. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly, vyválíme prameny a upleteme cop. Briošku můžeme péct na plechu, ale když ji dáme do formy, bude vyšší. Formu vytřeme máslem. Krok 3: Opět necháme vykynout. Pak ji opatrně natřeme pomocí štětečku rozšlehaným žloutkem se smetanou.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 C, asi 35-40 minut podle trouby. Hotovou vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce. S marmeládou chutná skvěle.

Zveřejněno 25. 3. 2021

Poznámka autorky RubyRom

Inspirace od cukrářky Mirky van Gils Slavíkové

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brioška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z28E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brioška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z28E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

tejaja moc děkuji za vyzkoušení i za krásné foto:-K

Vynikajúca. Piekla som vo forme, vďaka za recept.:-8;-)

Vypadá to úžasně určitě vyzkouším.:yes::yes::

Suroviny:
mléko, droždí sušené, mouka hladká, cukr, vejce, sůl, máslo, smetana

Přidat fotografie receptu