Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí gulášek z kančí kýty

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 568 kJ /
1 570 kcal
Bílkoviny118,37 g
Tuky101,91 g
Vláknina18,21 g
Cholesterol 321 mg
Sodík 1,84 g
Sůl4,55 g
Sacharidy40,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celou kýtu naložíme do dvou Halali směsí a necháme v chladu několik dní uležet (měla jsem maso naložené 5 dní), přičemž každý den maso otáčíme, aby se dokonale uleželo, zvláčnělo a změklo, jinak je maso samo o sobě velmi tuhé.  Krok 2: Jakmile jsme připraveni vařit, maso vyndáme z láku, omyjeme, usušíme a důkladně odblaníme. Nakrájíme na kostky cca 2 cm velké. Krok 3: Všechno koření dáme do hmoždíře a dokonale nadrtíme. Krok 4: Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji s máslem téměř vyškvařit. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme asi 5-7 minut. Přidáme maso a koření a opět restujeme, dokud není maso ze všech stran hnědé. Krok 5: Zalijeme vývarem a necháme při mírné teplotě dusit za občasného promíchání, dokud maso není úplně měkké. Nakonec přidáme škrob a omáčku zahustíme.

Zveřejněno 27. 3. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Guláš jsem zahustila škrobem, aby byl bezlepkový, ale je možné použít i polohrubou mouku nebo nezahustit vůbec. 

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí gulášek z kančí kýty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kA2Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí gulášek z kančí kýty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kA2Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Lenka Škulinová: :yes::-K

Eja57: Vyhodit, to je jen na marinování, aby maso změklo, ale pak už ho nepotřebujeme, navíc by to bylo nasáklé tím syrovým masem a to bych si neriskla použít dál. Hezký den, L:-K:-K

Souhlasím s Terezou:yes:
Aaale dotaz - nějak jsem nepochopila co s Halali na marinovani? Vyhodit? Dát k masu?

tejaja: Moc děkuji, taky to dalo pár dní práce...:-D:-D:-D:-K

;-) Krásny recept. Niet tomu čo dodať. :yes:

Suroviny:
kýta kančí, halali, cibule, slanina anglická, vývar zeleninový, rozmarýn, jalovec, koření nové koření, paprika čerstvá červená, bobkový list, kmín celý, sůl, máslo, škrob

Přidat fotografie receptu