Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 828 kJ / 1 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,19 g |
Tuky | 128,20 g |
Vláknina | 49,96 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 128,85 g |
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme nakrájené žampiony, osolíme a opepříme. Orestujeme a rozprostřeme na panenku. Panenku stočíme a obalíme ve slanině. Alobal potřeme olejem, poklademe nasekaným česnekem a nahrubo nakrájenou cibulí. Položíme panenku a pevně zabalíme . Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut, pak alobal rozbalíme a zapneme gril a pečeme 5 minut. Krok 2: Vypečenou šťávu z alobalu vlijeme i s cibulí a česnekem do pánve, vysmahneme, podlijeme vodou, provaříme a vmícháme plátek studeného másla. Krok 3: Na másle orestujeme do světle hněda nakrájenou cibuli. Brambory uvaříme do měkka v osolené vodě, vodu slijeme, brambory rozmačkáme a přidáme osmaženou cibulku a kousek másla. Promícháme a dochutíme solí. Krok 4: Máslo rozehřejeme, přidáme nakrájené žampiony (velké oloupeme), pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme, přidáme nasekaný česnek a petrželku.
Zveřejněno 27. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka plněná žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vP8g
Moje poznámka
Vepřová panenka plněná žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vP8g
Nejnovější recepty
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 44 minutami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 8 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slaný koláč z brokolice
lecho před 10 minutami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 3 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 3 hodinami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 4 hodinami
Anglická omáčka
romankrejcik před 5 hodinami
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 5 hodinami
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 6 hodinami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
Pecka před 7 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
pepř,
hořčice hrubozrnná,
slanina anglická,
česnek,
máslo,
cibule,
žampióny,
pepř,
brambory,
sůl,
cibule,
máslo,
žampióny,
pepř,
šťáva citronová,
česnek,
petrželka,
máslo
Komentáře