Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka plněná žampiony

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 828 kJ /
1 871 kcal
Bílkoviny32,19 g
Tuky128,20 g
Vláknina49,96 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,49 g
Sůl6,00 g
Sacharidy128,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku rozkrojíme na plát, jemně naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme nakrájené žampiony, osolíme a opepříme. Orestujeme a rozprostřeme na panenku. Panenku stočíme a obalíme ve slanině. Alobal potřeme olejem, poklademe nasekaným česnekem a nahrubo nakrájenou cibulí. Položíme panenku a pevně zabalíme . Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut, pak alobal rozbalíme a zapneme gril a pečeme 5 minut. Krok 2: Vypečenou šťávu z alobalu vlijeme i s cibulí a česnekem do pánve, vysmahneme, podlijeme vodou, provaříme a vmícháme plátek studeného másla. Krok 3: Na másle orestujeme do světle hněda nakrájenou cibuli. Brambory uvaříme do měkka v osolené vodě, vodu slijeme, brambory rozmačkáme a přidáme osmaženou cibulku a kousek másla. Promícháme a dochutíme solí. Krok 4: Máslo rozehřejeme, přidáme nakrájené žampiony (velké oloupeme), pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme, přidáme nasekaný česnek a petrželku.

Zveřejněno 27. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka plněná žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vP8g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka plněná žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vP8g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, pepř, hořčice hrubozrnná, slanina anglická, česnek, máslo, cibule, žampióny, pepř, brambory, sůl, cibule, máslo, žampióny, pepř, šťáva citronová, česnek, petrželka, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu