Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 890 kJ / 3 559 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,74 g |
Tuky | 298,03 g |
Vláknina | 13,24 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 616 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 34,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z fenyklu odřízneme lístky a odložíme stranou.
Fenykl dobře omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Rozložíme je na dno zapékací misky. Přisypeme cibuli nakrájenou na klínky a asi dvě hrsti oliv, mohou být zelené, černé nebo kombinace obou.
Citrón dobře omyjeme, také rozkrájíme na klínky a přidáme do směsi. Vše osolíme, opepříme, směs dobře promícháme. Zalijeme vínem a přidáme celé snítky rozmarýnu. Krok 2: Do bůčku ze strany ostrým nožem nařízneme 5 dírek a do nich zastrčíme celé oloupané stroužky česneku. Pak horní stranu s kůží nařežeme zešikma do kostiček.
Maso ze všech stran osolíme a opepříme a položíme nařezanou kůží nahoru na připravenou směs do zapékací misky.
Misku zakryjeme alobalem. Krok 3: Vložíme do trouby, kterou jsme předem předehřáli na 200°C a bez odkrývání pečeme 1 hodinu. Po hodině misku vyndáme z trouby, alobal odstraníme a odkryté vrátíme ještě na další hodinu do trouby.
Pečený bůček nakrájíme na plátky.
Na talíř dáme pečenou zeleninovou směs, navrch položíme měkké maso a vše dozbobíme fenyklovými lístky.
Další příloha již není potřeba.
Fenykl dobře omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Rozložíme je na dno zapékací misky. Přisypeme cibuli nakrájenou na klínky a asi dvě hrsti oliv, mohou být zelené, černé nebo kombinace obou.
Citrón dobře omyjeme, také rozkrájíme na klínky a přidáme do směsi. Vše osolíme, opepříme, směs dobře promícháme. Zalijeme vínem a přidáme celé snítky rozmarýnu. Krok 2: Do bůčku ze strany ostrým nožem nařízneme 5 dírek a do nich zastrčíme celé oloupané stroužky česneku. Pak horní stranu s kůží nařežeme zešikma do kostiček.
Maso ze všech stran osolíme a opepříme a položíme nařezanou kůží nahoru na připravenou směs do zapékací misky.
Misku zakryjeme alobalem. Krok 3: Vložíme do trouby, kterou jsme předem předehřáli na 200°C a bez odkrývání pečeme 1 hodinu. Po hodině misku vyndáme z trouby, alobal odstraníme a odkryté vrátíme ještě na další hodinu do trouby.
Pečený bůček nakrájíme na plátky.
Na talíř dáme pečenou zeleninovou směs, navrch položíme měkké maso a vše dozbobíme fenyklovými lístky.
Další příloha již není potřeba.
Zveřejněno 27. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový bůček pečený s fenyklem a olivami podle Ihnačáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEgY
Moje poznámka
Vepřový bůček pečený s fenyklem a olivami podle Ihnačáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEgY
Nejnovější recepty
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 1 hodinou
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 20 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 24 minutami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 1 hodinou
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 3 hodinami
Špekové rohlíkové knedlíky
kacenka1352 před 3 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Barborka17 před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Nightmare před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Nightmare před 4 hodinami
Mazanec
Creativewoman před 4 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
fenykl,
cibule,
olivy,
citron,
česnek,
rozmarýn,
víno bílé suché,
sůl,
pepř
Komentáře