Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní plněná sekaná s nádivkou a křepelčím vajíčkem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 450 kJ /
5 844 kcal
Bílkoviny254,10 g
Tuky456,16 g
Vláknina22,09 g
Cholesterol 2,26 g
Sodík 7,55 g
Sůl18,22 g
Sacharidy172,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vložte do mísy, přidejte nakrájené a v mléce namočené rohlíky. Osolte, opepřete a zalijte mlékem. Důkladně rukama směs propracujte. Díky mléku bude maso jemnější. Nechte alespoň hodinu (nebo přes noc) stát. Krok 2: Mezitím připravte nádivku podle receptu – rohlíky nakrájejte na plátky o síle cca 0,5 cm a mlékem je zvlhčete. Všechny zelené bylinky posekejte a přidejte k rohlíkům, pak ještě vejce a popřípadě ještě zvlhčete mlékem. Promíchejte důkladně a vmíchejte opatrně sníh. Dochuťte podle potřeby solí. Zároveň dejte vařit křepelčí vejce natvrdo přímo do sekané – vaří se 3 minuty. Dále na oleji orestujte najemno nakrájené cibule a v závěru restování přidejte i prolisované stroužky česneku. Nechte zcela vychladnout. Krok 3: Formu, ve které budete sekanou péct, vymažte trošku olejem a vyložte slaninou.
A vraťte se k sekané, do které zapracujte bylinky, vejce, cibuli s česnekem a strouhanku. Směs důkladně, opět rukama propracujte. Krok 4: Do slaninou (nakrájené na dlouhé a tenké plátky) vyložené formy (na dno) rozložte rovnoměrně nejprve polovinu směsi na sekanou, dobře upěchujte. Pak přijde první polovinu nádivky, do níž vtlačte do středu za sebou vejce natvrdo. Zbytkem nádivky vejce obložte a dobře opět stlačte. Poslední vrstvu bude tvořit směs na sekanou. Krok 5: Vše dobře urovnejte, pomažte olejem a formu překryjte alobalem. Může se stát, že bude z formy vytékat tuk či šťáva, raději ji postavte na plech. Vložte do trouby rozpálené na 200 °C a pečte 45 minut. Krok 6: Poté formu vyjměte z trouby, sundejte alobal a překlopte sekanou na plech tak, aby byla slanina nahoře. Dopečte ještě 15 minut do zlatavé barvy. Před podáváním nechte sekanou chvilku odpočinout, bude se lépe krájet.

Zveřejněno 28. 3. 2021

Poznámka autora Jurgen.k

Recept byl připravován dle webu, prima.fresh.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní plněná sekaná s nádivkou a křepelčím vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oGjA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní plněná sekaná s nádivkou a křepelčím vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oGjA

Marie

Suroviny:
maso mleté, rohlík, mléko, rohlík, vejce, tymián, cibule, česnek, strouhanka, sůl, pepř, rohlík, vejce, mléko, petrželka, sůl, olej, vajíčka křepelčí, slanina, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu