Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 368 kJ /
2 956 kcal
Bílkoviny62,18 g
Tuky106,84 g
Vláknina26,76 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 357 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy423,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. V misce dobře rozmícháme trošku cukru s droždím, pak přidáme vajíčko, opět dobře rozkvedláme a vlijeme do mouky. Přidáme zbytek cukru a propracujeme těsto. Pracujeme s těstem tak dlouho, až přestane lepit. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout. Krok 2: Z hotového těsta tvoříme knedlíčky. Knedlíky vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 7 minut. První knedlík roztrhneme, abychom zjistili, zda je uvnitř hotový. Všechny knedlíky hned po vyndání z vody propíchneme, aby z nich vyšla pára. Knedlíky na talíři polijeme omáčkou, posypeme ořechy a přidáme kopeček šlehačky nebo kysané smetany. Krok 3: Omáčka:
Do kastrůlku dáme povidla, rum, koření, smetanu a povaříme. Pokud je omáčka moc hustá, přidáme trochu mléka.

Zveřejněno 28. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ez0m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ez0m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

RubyRom:
Japonskou kuchyni neznám ani z rychlíku... :-)
...ale dyby Japonci dělali tuto povidlovou máčku, tak tomu cibulovému základu by říkali umami :-8:-):-D
Ona ta cibule dodá jídlu chuťovou plnost :yes:
...a nechcete to třeba vyzkoušet?:-)
***
Rozhodně to nevypadá tak bláznivě jako kdysi z nouze připravené toto:

casino: Cibulový základ na sladkou omáčku? To neznám! Jen do rajské dělám zeleninový základ, ale sem mi tedy cibule nesedí, ale to je věc názoru a chuti.

Omáčku dělám na cibulovém základě a nastavuji bešamelem... :-)
...ochucuji s citem, avšak rumem nešetřím! :-D

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, droždí sušené, cukr, mléko, vejce, povidla švestková, rum, skořice mletá, koření do perníku, smetana 33%, perník strouhaný, ořechy, šlehačka

Přidat fotografie receptu