Čokoládový dezert s lesním ovocem
S naším čokoládovým dezertem s lesním ovocem si dopřejete lahodnou pochoutku. Každé sousto tohoto dezertu spojuje sladkou čokoládu s osvěžujícími chutěmi lesního ovoce.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 243 kJ / 1 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,56 g |
Tuky | 137,06 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 310 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 136,56 g |
Postup přípravy
Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní 100 g čokolády, zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, přitom mícháme. Nesmí to vařit! Necháme vychladnout a dáme do druhého dne do ledničky. Krok 2: Na přípravu tohoto jednoduchého dezertu potřebujeme 2 kulaté formičky o průměru asi 8 cm a dva pruhy celofánu o 1 cm širší, než jsou formičky. Změříme obvod formiček a tak dlouhé potřebujeme pruhy celofánu. Krok 3: Ve vodní lázni rozehřejeme 100 g čokolády s kávovou lžičkou másla. Opatrně naneseme čokoládu na pruhy a stejnoměrně rozetřeme. Necháme ztuhnout při pokojové teplotě. Čokoláda nesmí ztuhnout úplně, musí být pružná. Opatrně vezmeme pruhy a čokoládou dovnitř vyložíme obvod formiček. Takže celofán se dotýká formičky po celém obvodu. Krok 4: Zatím z lednice vyndáme ztuhlou čokoládu den předem svařenou se smetanou a ušleháme ji ručním šlehačem, pak do ní zašleháme tvaroh. Takto připravený krém dáme do sáčku a ustřihneme roh. Dovnitř formičky, kde již máme pruhy s čokoládou, nastříkáme krém. Krok 5: Dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním necháme chvíli stát při pokojové teplotě a pak pomalu a opatrně vyjmeme dezert z formiček. Ozdobíme je ovocem a pocukrujeme.
Zveřejněno 28. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dezert s lesním ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMYm
Moje poznámka
Čokoládový dezert s lesním ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMYm
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 8 minutami
Plněné ořechy
Handour před 19 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 44 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 52 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 57 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Suroviny:
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
máslo,
tvaroh měkký,
borůvky,
maliny
Komentáře (10)