Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový dezert s lesním ovocem

S naším čokoládovým dezertem s lesním ovocem si dopřejete lahodnou pochoutku. Každé sousto tohoto dezertu spojuje sladkou čokoládu s osvěžujícími chutěmi lesního ovoce.

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 243 kJ /
1 970 kcal
Bílkoviny41,56 g
Tuky137,06 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy136,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme den předem.
Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní 100 g čokolády, zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, přitom mícháme. Nesmí to vařit! Necháme vychladnout a dáme do druhého dne do ledničky. Krok 2: Na přípravu tohoto jednoduchého dezertu potřebujeme 2 kulaté formičky o průměru asi 8 cm a dva pruhy celofánu o 1 cm širší, než jsou formičky. Změříme obvod formiček a tak dlouhé potřebujeme pruhy celofánu. Krok 3: Ve vodní lázni rozehřejeme 100 g čokolády s kávovou lžičkou másla. Opatrně naneseme čokoládu na pruhy a stejnoměrně rozetřeme. Necháme ztuhnout při pokojové teplotě. Čokoláda nesmí ztuhnout úplně, musí být pružná. Opatrně vezmeme pruhy a čokoládou dovnitř vyložíme obvod formiček. Takže celofán se dotýká formičky po celém obvodu. Krok 4: Zatím z lednice vyndáme ztuhlou čokoládu den předem svařenou se smetanou a ušleháme ji ručním šlehačem, pak do ní zašleháme tvaroh. Takto připravený krém dáme do sáčku a ustřihneme roh. Dovnitř formičky, kde již máme pruhy s čokoládou, nastříkáme krém. Krok 5: Dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním necháme chvíli stát při pokojové teplotě a pak pomalu a opatrně vyjmeme dezert z formiček. Ozdobíme je ovocem a pocukrujeme.

TIP: Čokoládový termix - jak ho jednoduše připravit i doma

Zveřejněno 28. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dezert s lesním ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NMYm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dezert s lesním ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NMYm

Marie

Komentáře (10)

steyv: v popisu to Rom píše...prumer 8 cm a dle foto tak 10 cm výška...ale klidně i menší, takové fakt jednohubky, dělávam, ale je to piplacka

Nádherné! Chystám se vyzkoušet, ale moc by mi pomohlo znát alespoň přibližný rozměr formičky, hlavně mě zajímá výška. Předem děkuji za odpověď.

Eja57: přesně tak

Jo, jinak vyzkoušeno, nedržel jsem sice přesnoce;-) a nebylo lesní ovoce, tak kompotované jahody, nebe v puse.
Špica dezert:yes:

4Kondrk1
Čokoládu s celofánem máš vložit dovnitř do formičky, celofánem ke stěne, ne nalepit z venku na formičku
:-D:-D:-D

Kondrk1@seznam.cz: někde se stala chyba...vyjmu z formičky dezert i s celofanem a ten pak opatrně stáhnu....vyzkouseno u jiných podobných receptů

Nepochopil jsem, když vyndám dezert z formičky, na formičce mi zůstane celofán s čokoládou.

:yes:Pěkný recept i fotečka :yes:<3

Eja57: Moc děkuji:-K

Moc pěkné:yes:

Suroviny:
čokoláda hořká, smetana ke šlehání, máslo, tvaroh měkký, borůvky, maliny

Přidat fotografie receptu