Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosový taro dezert s tapiokovými perlami (Dělená strava podle LK - Kytičky)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 283 kJ /
785 kcal
Bílkoviny5,20 g
Tuky61,20 g
Vláknina0,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy53,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tapiokové perly namočíme na 2-3 hodiny do studené vody.
V hrnci s nepřilnavou úpravou nebo v hluboké pánvi přivedeme k varu 2 l vody. Scezené perly vložíme do vroucí vody a vaříme cca 20 minut, až jsou průsvitné. Občas zamícháme, perly se rády lepí ke dnu. Krok 2: V mezičase okrájíme kořen taro, klasicky škrabkou na brambory, opláchneme a nakrájíme na zhruba dvoucentimetrové kostky. Doporučuji použít rukavice, kvůli možné alergické reakci na slupku tara. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 0,5 l vody a kokosové mléko, osolené 0,5 KL soli. Vsypeme pokrájené taro. Vaříme zhruba 15 minut doměkka. Měkké taro částečně rozmačkáme vidličkou nebo polovinu tara rozmixujeme ponorným mixérem. Uvařenou směs osolíme a osladíme podle své chuti. Krok 3: Do větší nádoby napustíme co nejledovější vodu. Perly, uvařené dosklovata, scedíme. V cedníku je propláchneme pod kohoutkem studenou vodou a vsypeme na několik minut do ledové lázně. Zamícháme, opět scedíme a průhledné perly, vzhledem připomínající kaviár, vsypeme do kokosového mléka k rozmačkanému taro kořenu. Vše zamícháme a můžeme mlsat. Krok 4: Vzniklý příjemně nasládlý dezert voní lehce kokosem. Jako odchovanec vanilkových rohlíčků jsem přidala pár kapek vanilkového aroma. Tapiokový pudink se jí teplý i vychlazený. Studený můžeme doplnit veganským jogurtem a ovocem.

Zveřejněno 29. 3. 2021

Poznámka autorky Taevita

Trochu jsem si vyhrála a jednu hlízu nakrájela na plátky a vánočními formičkami vykrájela tvary. Pokud se rozhodnete taro vůbec nerozmačkávat nebo rozmačkat částečně, tak tu část, kterou nebudete mačkat, uvařte zvlášť v silně osolené vodě. (Asi jako na klasické přílohové brambory.) Má to podobný efekt, jako když osolíte těsto na kynuté buchty. Chuť jídla je zajímavější. Recept inspirován internetem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosový taro dezert s tapiokovými perlami (Dělená strava podle LK - Kytičky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kA7r

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosový taro dezert s tapiokovými perlami (Dělená strava podle LK - Kytičky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kA7r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko kokosové, fruktóza, vanilkové aroma, sůl, voda

Přidat fotografie receptu