Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pepajz

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na pekáč s nakrájenou cibulí (stačí na půlměsíčky) vložíme plátky plece a bůčku, osolíme, okmínujeme a přidáme česnek. Podlijeme trochou vody a pečeme. S horkovzduchem stačí na 170 stupnů zhruba hodinu a půl. Během pečení je vhodné maso 2x obrátit a případně dolít vodu. Krok 2: Po upečení maso dáme stranou, výpek zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme horkou vodou. Necháme provařit min 15-20 minut. Štávu dochutíme solí, trochou mletého pepře, případně přidáme trochu drceného kmínu a česnek. Krok 3: Vhodné přílohy: houskový knedlík, bramborový knedlík, případně nočky z bramborového těsta a pod. Obvyklejší varianta je se zelím, já jsem měl chuť na špenát a proto jsem ho dělal.

Zveřejněno 29. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lB77

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lB77

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Mňam

Suroviny:
bůček vepřový, cibule, česnek, sůl, kmín celý, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu