Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lososové filety Wellington

Hodnocení receptu je 5,0 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 830 kJ /
437 kcal
Bílkoviny15,72 g
Tuky33,73 g
Vláknina10,56 g
Cholesterol 298 mg
Sodík 180 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy14,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve špenát spaříme, necháme okapat a nakrájíme. Na oleji v pánvičce zpěníme cibuli a česnek, nasekané najemno, přidáme špenát, osolíme, opepříme, promícháme a krátce podusíme. Dáme stranou na talířek.
Do stejné pánvičky dáme máslo (když nemáme přepuštěné, přidáme k máslu lžičku oleje) a na něm orestujeme očištěný a nakrájený pórek, osolíme a opepříme.
Předehřejeme troubu na 190° C. Krok 2: Porce lososa zbavené kůže osolíme, opepříme a zakapeme citronem z obou stran. Z rozbaleného těsta odkrojíme 6-8 tenkých proužků (z užší strany) na ozdobu, zbylé těsto překrojíme na 2 obdélníky.
Na každý obdélník k jednomu delšímu kraji umístíme polovinu vychladlého špenátu, na ten položíme lososa a poryjeme pórkem. Krok 3: Přeložíme přes takto upravené porce těsto a vytvoříme záviny, dobře přitiskneme krátké strany, aby při pečení šťáva nevytékala. Pak záviny několikrát propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára a dáme přes ně odříznuté proužky těsta (není to nutné), pomažeme rozkvedlaným vejcem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 20-25 minut (podle trouby).
Podávat lze samotné pouze se salátem nebo s různě upraveným bramborem a salátem.

Zveřejněno 4. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lososové filety Wellington

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jznY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lososové filety Wellington

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jznY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

casino: :-) díky za komentář, zajímavé a určitě zkusím, rozinky dávám i do červeného zelí:-K hezký den

Kdysi dááávno mi ve Zlíně na Moskvě právě k tomuto jídlu podali https://www.toprecepty.cz/recept/40179-spenat-list...
Obojí je nepřekonatelné :-K

Suroviny:
losos, citron, sůl, pepř, špenát baby, cibule, česnek, olej olivový, pórek, ghee, těsto listové, vejce

Přidat fotografie receptu