Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupicové knedlíky

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 974 kJ /
1 428 kcal
Bílkoviny46,08 g
Tuky71,37 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 686 mg
Sodík 944 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy146,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mlieka, krupice, polovice masla a soli uvaríme hustú kašu, ktorá sa odliepa od nádoby. Krok 2: Rožky nakrájame na kocky a na druhej polovici masla ich opečieme. Krok 3: Ku kaši pridáme rožky, vajcia, vňať a dobre premiešame. Krok 4: Z cesta urobíme 8 menších gulí-knedlíkov a varíme ich v osolenej vode 10 minút. Krok 5: Vyberieme ich dierovanou naberačkou a podávame ako prílohu k mäsu so šťavou alebo omáčkou.

Zveřejněno 4. 4. 2021

Poznámka autorky tejaja

Recept je z časopisu Život, staré číslo, asi spred 30 rokov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nEzY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nEzY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mléko, máslo, krupice, rohlík, vejce, nať petrželová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu