Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Variace na čínu z vepřové plece

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 20 minut + čas na naložení

20 minut + čas na naložení

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 899 kJ /
454 kcal
Bílkoviny42,10 g
Tuky23,41 g
Vláknina1,45 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 1,91 g
Sůl4,50 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plec nakrájíme na nudličky, necháme v marinádě uložené přes noc.  Mrkev očistíme a nastrouháme na silnější plátky, stejně tak papriku, pórek na kolečka. Krok 2: Ve wok pánvi začneme smažit naložené maso (již není potřeba přidávat nebo použít další olej, maso v něm bylo již dostatečně naložené), přidáme papriku, mrkev a pórek. Nakonec jemně zahustíme škrobem.  Podávala jsem s rýží.

Zveřejněno 6. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na čínu z vepřové plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lBpV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na čínu z vepřové plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lBpV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

"Variace na čínu z vepřové plece"
Lenka Škulinová:
Mně se líbí i Mišíkova Variace na renesanční téma:-D leč tento rcp je sice také variace, ale na ČÍNU, tedy z čínské kuchyně by měl i vycházet, že;-)
V komentu se oháníte rozumným člověkem, ale Homo sapiens jen trošku zběhlý ve vaření ví, že ČÍNA na rozpálené pánvi je otázka jednotek minut, v tomto případě zeleninu přidat jen co maso zbělá a celková tepelná úprava trvá do pěti minut :yes:
No a že je pak zelenina chrumkavá, tak to také patří k ČÍNĚ stejně jako to, že jídlo nemá pustit šťávu :-K

casino: Napsala jsem tam délku na naložení a pak dokud maso není hotové, cca 20 minut, u většiny jiných receptů jsem ani nenašla čas a dobu. Opravdu není hezké zmiňovat "záměrně", to skutečně nedělám. ale děkuji za názor, myslím, že každý rozumný člověk pochopí 20 minut, ale dobré :-K

No, autorka rafinovaně nezmiňuje délku tepelné úpravy, která je pro poživatelnost tohoto jídla klíčová.
Mám tu cosi podobného, snad vám to bude ku prospěchu :-K
https://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuch...

Suroviny:
plec vepřová, mrkev, pórek, škrob, omáčka sojová sladká, omáčka sojová, olej sezamový

Přidat fotografie receptu