Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché zapečené brambory s mletým masem a sýrem

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 738 kJ /
1 372 kcal
Bílkoviny113,75 g
Tuky97,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 1,75 g
Sůl4,25 g
Sacharidy9,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme menší plech (28 cm×23 cm) a vymažeme ho sádlem, ne moc. Krok 2: Oloupeme brambory a nakrájíme je na tenké plátky. Do plechu je naskládáme vedle sebe (udělala jsem takto dvě vrstvy). Brambory posypeme mletým masem, které jsme osolili a opepřili. Takto postup opakujeme až dokonce, kde navrchu budou jen brambory. Každou vrstvu brambor osolíme. Poslední část brambor posypeme mletou sladkou paprikou. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200°C, plech do ní vložíme a teplotu snížíme na 160°C. Pečeme do změknutí brambor. Já nechala brambory opéct a pak jsem je přikryla alobalem. Když byly brambory měkké, alobal jsem sundala, posypala sýrem a nechala sýr na bramborách pěkně roztopit. Krok 4: Hotové brambory pak posypeme nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 8. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché zapečené brambory s mletým masem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rLYW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché zapečené brambory s mletým masem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rLYW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Oskeruska: děkuji za vyzkoušení :-K

místo pepře jsem dala bylinkové koření a přidala jsem plátky cukety. Bylo to dobré.

rihana: děkuji :-K správně nic těžkého taková rychlovka

Jednodýchý a móóóc pěkný.

Suroviny:
brambory, maso mleté, sůl, pepř, paprika sušená sladká, sýr nastrouhaný, sádlo, petrželka

Přidat fotografie receptu