Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Honzovky s povidly (Dělená strava podle LK - Kytičky+ ovoce)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 428 kJ /
2 493 kcal
Bílkoviny53,75 g
Tuky87,50 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy365,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rostlinné mléko, olej, cukr a sůl smíchám v hrnku a ohřeji v mikrovlnné troubě na teplotu ruce příjemnou. V misce promísím mouky s droždím. Do pekárny naliji nejdřív tekuté suroviny, potom sypké a nechám ji pracovat. Použila jsem domácí ovesné mléko, které bylo husté a vazké. Kdo vaří ovesnou kaši, ví, o čem mluvím. Proto jsem se rozhodla nepoužít žádnou náhradu vajec a těsto v pekárně doředila cca 0,5 dl vlažné vody, protože bylo, díky hutnému ovesnému mléku, příliš husté. Krok 2: Těsto krásně vykynulo a příjemně se s ním pracovalo. Rozdělila jsem ho na vále na 15 kousků a ty naplnila povidly. Vešly se přesně do plechu na kachnu, který jsem vyložila pečícím papírem a pomazala řepkovým olejem. Vzniklo 5 řad po třech kusech. Po vyrovnání každé řady jsem buchty posprejovala olejem, aby se neslepily. 30 minut kynuly pod potravinovou fólií. Krok 3: Trouba nahřátá na 185°C je upekla bez horkovzduchu krásně dozlatova za dalších 30 minut.
Obávala jsem se, že buchty budou hutné a těžké, ale výsledné pečivo mě příjemně překvapilo, bylo měkoučké a vláčné.

Zveřejněno 9. 4. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Honzovky s povidly (Dělená strava podle LK - Kytičky+ ovoce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KJ6J

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Honzovky s povidly (Dělená strava podle LK - Kytičky+ ovoce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KJ6J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, olej řepkový, mléko rostlinné, sůl, fruktóza, droždí sušené, povidla švestková, olej řepkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu