Suroviny
Porce: asi 25 šátečků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 868 kJ / 1 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,01 g |
Tuky | 84,58 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 77 mg |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 184,72 g |
Postup přípravy
Zpracujeme pružné těsto. Krok 2: Hotové těsto vyválíme na toušťku asi 2 mm, rádýlkem nakrájíme na čtverečky o straně asi 6 cm.
Do středu každého čtverečku dáme lžičku povidel a rohy sojíme do šátečku. Krok 3: Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, nemusíme ničím potírat a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, až šátečky zezlátnou.
Necháme vychadnout a před podáváním lehce pocukrujeme normálním nebo březovým práškovým cukrem.
Zveřejněno 11. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátové šátečky s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7gnO
Moje poznámka
Batátové šátečky s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7gnO
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 3 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 49 minutami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 2 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 3 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 3 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 3 hodinami
Africké kuře
Tommyk před 4 hodinami
Pikantní špecle se slaninou a rajčaty
Lucie1001 před 5 hodinami
Vepřové nudličky podle Milana
agsk1 před 5 hodinami
Kuřecí "čína" se zelím
Horskadana před 6 hodinami
Suroviny:
batáty,
mouka špaldová celozrnná,
mouka hladká,
máslo,
jogurt bílý,
extrakt vanilkový,
povidla švestková
Komentáře (1)