Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírová buchta se zakysanou smetanou

Kefírovou buchtu zná téměř každý, zkuste si ji ale jednou připravit trochu netradičně. Vláčný kakaový korpus potřený vrstvou čokoládového krému ze zakysané smetany a na závěr ozdobený hoblinkami tmavé čokolády skvěle chutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jestedka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 458 kJ /
3 456 kcal
Bílkoviny57,18 g
Tuky146,31 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 424 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy471,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme a vytvoříme hladké těsto. Krok 2: Troubu vyhřejeme na 160 °C Krok 3: Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-40 minut. Krok 4: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření (několik dílků můžeme odložit stranou na dozdobení krému). Krok 5: Rozehřátou čokoládu pomalu vmícháme do dobře vychlazené zakysané smetany. Vzniklý krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus. Krok 6: Navrch nastrouháme čokoládu, kterou jsme si odložili stranou.
Hotový moučník dáme ztuhnout do lednice.

TIP: Jak lze ještě použít kefír

Zveřejněno 15. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová buchta se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J0Yv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová buchta se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J0Yv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kefír, cukr moučkový, mouka hladká, kakao, prášek do pečiva, vejce, olej, čokoláda na vaření, smetana zakysaná, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu