Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto na pizzu

Chutná rodině pizza? Podle tohoto receptu doma velmi jednoduše připravíte těsto na pizzu, které nedá mnoho práce. Na plechu pak pizzu obložíte podle vlastních chutí nebo zásob v lednici a po vykynutí zprudka upečete.

Hodnocení receptu je 4,8 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 914 kJ /
2 131 kcal
Bílkoviny60,20 g
Tuky41,53 g
Vláknina16,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy370,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, trošku mouky a cukr, a necháme 15-20 minut vzejít kvásek. Krok 2: Do vykynutého kvásku přidáme zbytek hladké mouky, sůl, olej a vše zpracujeme do měkkého a hladkého těsta. Krok 3: Zakryté těsto necháme cca 45-60 minut kynout. Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a každou roztáhneme na plech s pečicím papírem. Krok 5: Těsto na pizzu obložíme dle vlastní chuti a po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C.

TIP: Pizza - původ a recepty

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto na pizzu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto na pizzu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (150)

Skvělý recept-doporučuji, i okraje pizzy jsou moc dobré :-) Mým třem chlapům taky chutnalo ;-) Mimochodem zkoušela jsem i ten trik s necháním těsta přes noc v lednici a pizza je také dobrá, jen jsme se nemohli shodnout, která verze je lepší, protože nám chutnaly obě :-K<3

Mnááám<3<3

Pizzu dělal celou vnouček

Já vím, že je to jen pár surovin, ale já jsem milovník pizzy a musím říct, že tohle je fakt nejlepší recept na těsto. Dávám si ten olivový olej, ale naležený s bylinky a musím říct že to nemá konce v dělání pizzy :-D . Pro mě 1 recept z milionu nejlepší. Existuje těch receptu víc, ale tohle je prostě fakt na pizzu.

Nezapomeňte na cukr jako já👉👈

Skvělý recept na těsto! Jen doporučím dát troubu na maximální teplotu co jen jde. Já dělám na 300 stupňů a pizza je za 10minut hotová a krásně křupavá :-)

Výborné těsto! Skvěle se s ním pracuje a v troubě je pizza hned hotová. Velice děkuji za recept

Mohu doporučit tento recept. 👍🏻

Nádherně křupavé těsto. Opravdu krása! Děkuji za recept.

Díky tomuto receptu byla pizza Výborná.

Recept na cesto skvelý 😊

Moc dobré těsto!! 👌 A určitě ne nic těžkého. 😉

Pokud z toho nechcete mít buchtu tak to nechte aspoň na 6 hodin po nakynutí odležet v lednici potom to bude chutnat mnohem lépe a bude to víc křupavé tento recept už dělám po druhé a vždy mi z toho vznikla taková pizza buchta pracuji v pizzerii a tam to mají docela dlouho v lednici takže doporučuji taky by jste mohly zkusit pizza taštičky jsou moooc dobré☺️☺️

Alesh: Ahoj, já smíchám ingredience hned všechny najednou, kvásek neřešim a také to vykyne.Snad jen tu vodu.Jinak těsto super, jiný nedělám;-)

Ahoj . V postupu přípravy mi chybí informace kdy a kam mám pridat sůl. Přidal jsem ji do mouky před přidáním kvásku. Možná by bylo fajn to upravit. Díky ????
Video je také krátké a matoucí.

fakt nej těsto

Terka: mám podobnou zkušenost. Těsto je výborné, dělám z poloviční dávky a vyjdou z toho dvě pizzy 32 cm, troubu na max. (u mne 275°C) na cca 8 min a je to mňamka. :-8

Těsto je opravdu boží! A pizza byla vynikající, mňam. <3

V jedné velmi dobré pizzerii v Loděnicích u Berouna mi kuchař poradil místo vody přidávat sodovku :-*

MirkaL: Dobrý den Mirko, četla jsem Váš komentář a recept který jste zmínila mě velice oslovil, byla by jste ochotná se s ním semnou podělit?
Moc děkuji,
Hanka

sarka 38: mi jsme tam dali špetku a je to dobry:yes:

Dobrý recept:-D

Ahoj těsto pak normálně vyválím na plech?

Kateřina 18. 10. 2016 06:59
Nejlepší recept na pizzu.Už budu dělat po několikáté.Dávám palec nahoru.:yes:;-)

Výborné těsto na pizzu. Akorát nebyl po ruce olivový olej tak tam šel slunečnicový. :yes::yes::yes::yes:

Prosím, kolik asi soli do této dávky dáváte ? Děkuji za odpověď :-)

Pizza Maestro Bruno DiFabio, ktery celkem 6x vyhral celosvetovy sampionat, do testa dava vajicko a ja ho tam taky davam, nema to chybu. Mam od nej very yummy recept, ale to je davka z 25kg mouky, na toto mnozstvi mouky se dava 6 vajec.

leontýna máchová 5. 9. 2015 14:15
Dobrý den, chtĕla bych se zeptat jestli se musí do tĕsta přidávat droždí.

Těsto je výborné, heboučké, nechala jsem je jen půl hodinky vykynout a paráda.Po pizze se jen zaprášilo.;-):yes:

Tématické fráze:
pizza recept, recept na pizzu, testo na pizzu jako z pizzerie, recepty na pizzu, pizza recepty, recepty na pizzi, recept pizza, pizza recept bez droždí, recepty pizza, nejlepsi kynute těsto na pizzu, pizza bez droždí, testo, těsto na, pizza bez kvasnic, nekynuté těsto na pizzu jako z pizzerie, recept na pizzu bez droždí, návod na pizzu, jednoduché domácí těsto na pizzu, top recepty pizza, jednoduchy recept na pizzu

Suroviny:
voda, droždí čerstvé, cukr, mouka hladká, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu