Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pšenično - žitný chléb

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

webmonster

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 kg

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 204 kJ /
1 961 kcal
Bílkoviny63,88 g
Tuky17,91 g
Vláknina30,10 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 9,72 g
Sůl24,21 g
Sacharidy370,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do domácí pekárny nalijeme 100 ml teplé vody, nasypeme sáček droždí a přidáme lžičku cukru. Zamícháme a na 20 minut zavřeme bez jakéhokoliv programu. Krok 2: Na těsto připravíme všechny suché ingredience a promícháme je. Do sklenice připravíme 300 ml vlažné vody a přidáme lžíci octa. Krok 3: Do vzešlého kvásku přilijeme vodu s octem a nasypeme suchou směs. Pekárnu nastavíme na program pro přípravu kynutého těsta. Krok 4: Vykynuté těsto vyndáme z pekárny na pomoučený vál. Těsto posypeme moukou a mouku zapracujeme do těsta. Vytvoříme bochánek a dáme ho na pečící papír na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Krok 5: Pečeme 60 minut v troubě předehřáté na 200°C. Po vyndání z trouby chléb potřeme vlažnou vodou.

Zveřejněno 17. 4. 2021

Poznámka autora webmonster

Domácí pekárnu jsem použil pro přípravu a vykynutí těsta. Chléb jsem pekl v horkovzdušné troubě, protože se k němu vždy vejde nějaký kus masa. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pšenično - žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XZYo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pšenično - žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XZYo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, droždí sušené, cukr, mouka hladká pšeničná, mouka žitná, sůl, kmín drcený, voda, ocet, vejce, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu