Suroviny
Porce: 2-.3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 500 kJ / 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,48 g |
Tuky | 23,00 g |
Vláknina | 5,72 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 1,91 g |
Sůl | 3,79 g |
Sacharidy | 28,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uděláme salát. Zelí i mrkev nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme vřelou vodou. Po 5 minutách slijeme, propláchneme na sítu studenou vodou a vyždímáme (lépe pak vsákne zálivku). Dáme do misky, zalijeme připravenou zálivkou a dobře promícháme. Necháme 20-30 minut nasáknout a podáváme přímo na talíři vedle připraveného pokrmu. Hodí se téměř ke všemu. V lednici vydrží v uzavřené nádobě týden (možná déle, ale vždy se snědl).
Krok 2: Kuřecí maso nakrájíme na velikost soust, cibulky jen bílou část na špalíčky. Maso obalíme ve škrobu a necháme 30 minut odležet. Papriku očistíme a spolu s bambusem nakrájíme na nudličky nebo čtverečky.
V hluboké pánvi nebo woku rozehřejeme olej a maso opečeme dozlatova. Krok 3: Přidáme papriku a bambus, necháme 2 minuty podusit a zalijeme ústřicovou omáčkou. Pokud by se přichytávalo ke dnu, podlijeme 1 lžící vody a promícháme, vody opravdu dáme 1 lžíci (po chvilce můžeme 1 další) , nechceme maso dusit, jen odstranit přípek. Snížíme teplotu a přidáme jarní cibulky. Krok 4: Dochutíme dle potřeby jen lžičkou rybí omáčky nebo solí, nedáváme žádné jiné koření, ústřivová omáčka stačí na ochucení. Neměla by být ani žádná šťáva. Podáváme s rýží nebo nudlemi a zelným salátem na talíři (kdo chce, může v misce).
V hluboké pánvi nebo woku rozehřejeme olej a maso opečeme dozlatova. Krok 3: Přidáme papriku a bambus, necháme 2 minuty podusit a zalijeme ústřicovou omáčkou. Pokud by se přichytávalo ke dnu, podlijeme 1 lžící vody a promícháme, vody opravdu dáme 1 lžíci (po chvilce můžeme 1 další) , nechceme maso dusit, jen odstranit přípek. Snížíme teplotu a přidáme jarní cibulky. Krok 4: Dochutíme dle potřeby jen lžičkou rybí omáčky nebo solí, nedáváme žádné jiné koření, ústřivová omáčka stačí na ochucení. Neměla by být ani žádná šťáva. Podáváme s rýží nebo nudlemi a zelným salátem na talíři (kdo chce, může v misce).
Zveřejněno 18. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí kousky na ústřicové omáčce se salátem jako z bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41Wk
Moje poznámka
Kuřecí kousky na ústřicové omáčce se salátem jako z bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41Wk
Nejnovější recepty
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 4 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 4 hodinami
Babiččiny bramborové klobásky
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Neregistrovaný před 5 minutami
Bramboráky
PaveL2002 před 9 minutami
Plněná zapečená sýrová bagetka
Neregistrovaný před 9 minutami
Vepřové výpečky
Neregistrovaný před 10 minutami
Utopenci dle mé prababičky
Neregistrovaný před 16 minutami
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
Neregistrovaný před 16 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 19 minutami
Těsto na pizzu z Itálie
LenkaJuju před 19 minutami
Černé kluski
Neregistrovaný před 27 minutami
Zapečené těstoviny s kysaným zelím
Neregistrovaný před 34 minutami
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
škrob kukuřičný,
olej,
paprika čerstvá červená,
bambusové výhonky,
ústřicová omáčka,
cibulka jarní,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
zelí bílé,
mrkev,
ocet rýžový,
cukr,
sůl
Komentáře