Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený lilek a lehký bramborový salát (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Středně náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 324 kJ /
316 kcal
Bílkoviny4,90 g
Tuky15,45 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 192 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy36,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme vcelku ve slupce. Vychladlé je oloupeme, nakrájíme na hranolky nebo půlměsíčky. Lahůdkové cibulky nakrájíme na kolečka a posypeme s nimi brambory spolu s žampiony bez nálevu.
Osolíme, opepříme, zastříkneme olejem, přidáme hořčici. Vše smícháme, ochutnáme a jsme-li spokojeni, necháme v chladu rozležet. Krok 2: Lilek pokrájíme na půlcentimetrové plátky, z obou stran smočíme v marinádě na kuře. Dáme odležet na cca půl hodiny do lednice. V misce smícháme PL Vegan eggie se 40 ml studené vody.
Vznikne tekutá náhrada jednoho vejce. Tekutinu zahustíme hladkou moukou na konzistenci řidšího těstíčka. Plátky lilku od marinády neutíráme. Omočíme je i s jejími zbytky v těstíčku a obalíme v kukuřičné strouhance. Krok 3: Smažíme z obou stran na olejem lehce zastříknuté pánvi na střední teplotu, abychom lilek doměkka prosmažili, ale nepřipálili. Hotový lilek odsajeme na ubrousku od zbytku tuku. Dosolíme ho až na talíři.

Zveřejněno 18. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený lilek a lehký bramborový salát (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8jXW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený lilek a lehký bramborový salát (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8jXW

Marie

Suroviny:
brambory, cibulka lahůdková, žampióny, sůl, pepř, hořčice plnotučná, olej olivový, lilek, olej řepkový, mouka hladká, strouhanka kukuřičná

Přidat fotografie receptu