Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý veganský hroznový dezert jen ze dvou surovin

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lukas cirjak Lukas cirjak

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 7

7

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 184 kJ /
283 kcal
Bílkoviny0,43 g
Tuky0,43 g
Vláknina0,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy69,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ako prvé odšťavíme cca 1 kg hrozna. Potrebujeme 500 ml šťavy (môžeme použiť aj hroznový džús). Krok 2: Šťavu rozdelíme na polovice. Jednu polovicu nalejeme do hrnca, do druhej polovice šťavy pridáme 80 g kukuričného škrobu a poriadne premiešame. Krok 3: Šťavu v hrnci zohrejeme, pridáme fialovú potravinársku farbu (nemusí byť) a druhú časť šťavy zmiešanej s kukuričným škrobom. Za stáleho miešania privedieme k varu, trošku povaríme a odstavíme. Krok 4: Zmes nalejeme do formy ľubovoľného tvaru alebo pohára a dáme do chladničky na minimálne 30 minút. Krok 5: Odporúčam servírovať s rozdrvenými karamelovými sušienkami (Lotus Biscoff), omáčkou zo slaného karamelu a karamelizovanými vlašskými orechmi.

Zveřejněno 21. 4. 2021

Poznámka autora Lukas cirjak

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý veganský hroznový dezert jen ze dvou surovin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nEGp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý veganský hroznový dezert jen ze dvou surovin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nEGp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
škrob kukuřičný,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu