Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Farmářské bulky z remosky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 45 min

135 min (90 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 787 kJ /
1 861 kcal
Bílkoviny55,50 g
Tuky26,25 g
Vláknina20,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy340,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kam jako první dáme vlažnou vodu, olej, jemně nastrouhané brambory, proseté mouky smíchané se solí, nahoru rozdrobíme čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto. Těsto může být pevnější, později trošku zřídne. Pokud se ale zdá řídké, přidáme trochu mouky, aby bylo nelepivé. V tomto případě nelze napsat tekutinu úplně přesně, dává se dle potřeby. Krok 2: Vykynuté těsto dáme na lehce podsypaný vál, rozdělíme na 12 nebo více dílků a každý dílek zpracujeme do bochánku. Pečicí mísu větší remosky o průměru 32 cm velmi lehce přetřeme olejem, stačí do poloviny výšky stěny. Do mísy naskládáme bulky a boky bulek mezi sebou přetřeme olejem. Překryjeme utěrkou a necháme vykynout. Kdo nevlastní remosku, tak naskládá do podobné formy a upeče v troubě. Nebo se dají v troubě upéct klasicky samostatně na plechu. Krok 3: Vykynuté bulky přestříkneme rozprašovačem vlažnou vodou, posypeme celým kmínem a opět přestříkneme vodou. Kmín ale můžeme vynechat úplně a povrch pouze orosíme. Přikryjeme víkem, remosku zapneme a pečeme 45 minut. Doba pečení se může i nepatrně lišit. Pokud se ke konci pečení někomu zdá, že se na povrchu připalují, dá na bulky vystřižené kolo z pečicího papíru nebo raději alobalu. Krok 4: Po upečení necháme bulky zchladnout na mřížce a odtrhneme je od sebe. Pokud na ně spěcháme, tak odtrhneme hned, rychleji zchladnou.

Zveřejněno 21. 4. 2021

Poznámka autorky Merylas

Jak na kynuté těsto bez domácí pekárny: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Díky přidaným vařeným bramborám jsou bulky vláčné i druhý den.

Recept je určen pro větší remosky Grand o průměru 32 cm.

Kmín na povrchu nedrží tak dobře, jako kdyby byl povrch potřený rozšlehaným vejcem. Ale mám obavy, aby se pak povrch v remosce více nepřipaloval. Ale někdy vyzkouším. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farmářské bulky z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rLgL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farmářské bulky z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rLgL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

lecho: Děkuji za pochvalu, jsem velice ráda, že recept nezklamal. Se slunečnicovým semínkem budou senzační.:-K:yes:

Tyhle bulky jsou luxusní. Peču často, jsou nadýchané jako peříčko. Bulky "namočím" do slunečnicového semínka a dám do remosky. Upečené slunečnicové semínko je velká dobrota.

Jaromira18: Děkuji.:-K
Palika: Jdou dát různá semínka. My máme nejraději kmín. Je ale pravda, jak píšu i v receptu, že nedrží tak pevně, jako když se povrch potře vejcem.

Zkusím místo kmínu mák. :yes:

:yes::yes:

Suroviny:
mouka hladká, mouka hladká celozrnná, sůl, brambory, voda, olej, droždí čerstvé, bulka, kmín celý

Přidat fotografie receptu