Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná feta na řecký způsob

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Podravka Podravka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 949 kJ /
3 573 kcal
Bílkoviny60,84 g
Tuky365,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 8,00 g
Sůl20,00 g
Sacharidy10,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýr necháme okapat a nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnku s olivovým olejem. Bylinky posekáme nahrubo (bez dřevnatých stonků) tak, aby stále zůstaly znatelné lístky - vypadá to hezky. Chilli papričky a sušená rajčata také nasekáme nahrubo. Všechny tyto suroviny pak vmícháme do česnekového oleje. Krok 2: Do sklenice dáme vždy jednu vrstvu kostek sýra, zalijeme ji olejem se všemi přísadami a takto pokračujeme, dokud nebude sklenice plná. Kostky sýra by měly být zcela ponořené. Necháme v chladu odležet nejméně dva dny.
Podáváme s miskou Ajvaru, který krásně doplňuje chuť tohoto naloženého sýra.
  1. Doporučujeme použít
    Ajvar jemný Podravka

Zveřejněno 17. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná feta na řecký způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPmn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná feta na řecký způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPmn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr feta, pepř čtyř barev, česnek, olej olivový, šalvěj, chilli paprika sušená, rajče sušené, olivy černé, podravka ajvar jemný

Přidat fotografie receptu