Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestový krém s máslovou šunkou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Podravka Podravka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 517 kJ /
1 080 kcal
Bílkoviny31,54 g
Tuky87,80 g
Vláknina40,60 g
Cholesterol 313 mg
Sodík 3,89 g
Sůl9,85 g
Sacharidy30,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z chřestu odkrájíme tvrdé konce stonků – bývá to několik centimetrů (podle toho, jak je čerstvý). Pak každý stonek oloupeme, hlavičky (i s přilehlými 2–3 centimetry stonku) odkrojíme a dáme na stranu do misky. Krok 2: V kastrolu rozpustíme 2 lžíce másla, šalotku nasekáme na kostičky a dáme ji na pár minut zesklovatět na máslo. Mezitím nakrájíme stonky chřestu na větší kousky. Přidáme je k šalotce, společně ještě minutku opékáme na másle a pak zalijeme vodou, přidáme přísadu do jídla Podravka Natur a zakryjeme pokličkou. Povaříme asi 10 minut, až bude chřest měkký. Pak polévku rozmixujeme a vmícháme do ní smetanu. Krok 3: Ochutnáme, dochutíme podle potřeby solí a pepřem, pozvolna znovu přivedeme k varu a jen minutku povaříme. Krok 4: Mezitím na pánvi rozpustíme poslední lžíci másla, přidáme šunku pokrájenou na kostičky, přidáme hlavičky chřestu a společně chvilku opékáme, až začne obojí hezky vonět a zlátnout. Krok 5: Krém rozdělíme na talíře, doprostřed každé porce nasypeme opečenou šunku s hlavičkami chřestu a ozdobíme kerblíkem nebo pažitkou.
  1. Doporučujeme použít
    Podravka Natur

Zveřejněno 3. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový krém s máslovou šunkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Av8j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový krém s máslovou šunkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Av8j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
chřest bíly, máslo, cibule šalotka, voda, podravka, smetana ke šlehání, pepř, šunka, kerblík

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu