Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pálffyho knedlíky

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 503 kJ /
2 510 kcal
Bílkoviny81,81 g
Tuky69,42 g
Vláknina20,80 g
Cholesterol 571 mg
Sodík 2,63 g
Sůl6,35 g
Sacharidy379,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rožky nakrájame na kocky a necháme oschnúť. Krok 2: Slaninu narežeme na kocôčky, roškvaríme a na nej opečieme kocky rožkov. Necháme prechladnúť. Krok 3: Pridáme na kocôčky nakrájanú kapiu, nasekanú vňať, múku s práškom do pečiva, soľ, vajcia a mlieko. Dobre premiešame. Krok 4: Vlhkými rukami tvoríme knedlíky – gule s priemerom cca 4 cm. Krok 5: Varíme ich v osolenej vode cca 10 minút, podľa veľkosti. Uvarenosť vyskúšame rozkrájaním jedného knedlíka.
Uvarené knedlíky vyberieme dierovanou naberačkou. Krok 6: Podávame k mäsám s omáčkou.

Zveřejněno 27. 4. 2021

Poznámka autorky tejaja

Neuvádzam počet rožkov, ale celkovú hmotnosť, pretože gramáž rožkov nie je rovnaká.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pálffyho knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Av9j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pálffyho knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Av9j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
rohlík, slanina uzená, kapie sterilovaná, nať petrželová, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu