Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová paštika / sýr

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Laccoo

Náročný

Suroviny

Porce: 6 kg

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie71 395 kJ /
17 064 kcal
Bílkoviny1 103,63 g
Tuky1 293,31 g
Vláknina29,30 g
Cholesterol 11,46 g
Sodík 74,48 g
Sůl184,50 g
Sacharidy242,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené maso z vepřových hlav, nebo laloků, a syrová játra semeleme na jemné šajbě 2x, přidáme všechno koření (koření dáváme raději méně, než je v receptu, vždy můžeme přidat) a vývar, pořádně rukou promícháme. Krok 2: Ponorným mixérem vše rozmixujeme na jemnou kaši. Krok 3: Plníme do plastových střev (průměr 5 cm) a do sklenic. Krok 4: Plastové střeva zavařujeme 1,5 hod na 85-90°C (ne více, aby neprasklo). Po zavaření do schladnutí otáčíme jak tlačenku.
Ve sklenicích po dobu 1 hod varem. Krok 5: Necháme 24 hod v chladu odležet a vychladnout, poté můžeme konzumovat.

Zveřejněno 30. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika / sýr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8jOr

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika / sýr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8jOr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

"Játrová paštika / sýr"
Dajda:
No, vono záleží na ajustaci, že ;-)
Ale vzhledem k: "Plníme do plastových střev (průměr 5 cm) a do sklenic." to vypadá na paštiku či játrový salám :-)

Tak paštika nebo sýr? :-O

Suroviny:
hlava vepřová, játra vepřová, vývar masový, sádlo, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, zázvor mletý, skořice mletá, cukr moučkový, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu