Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné masové koule s vejci

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 392 kJ /
1 050 kcal
Bílkoviny127,95 g
Tuky54,87 g
Vláknina2,57 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 588 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy9,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větší misce smícháme maso, nadrobno nakrájené cibulky, koření a nasekanou petrželovou nať, necháme v chladu alespoň hodinu uležet. Krok 2: Vejce uvaříme a každé oloupané vejce pak obalíme masem a vytvořme jakousi kouli/váleček. Remosku vytřeme olejem, dáme do něj vytvořené masové koule a podlijeme vývarem. Krok 3: Necháme péct cca hodinu podle velikosti koulí, dokud není maso zcela propečené, během níž koule jednou obrátíme, aby chytly barvu i z druhé strany a případně přidáme vodu nebo vývar, pokud se vypekl. Podávala jsem s vařenými brambory a salátem.

Zveřejněno 1. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné masové koule s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gw6j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné masové koule s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gw6j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, cibulka jarní, nať petrželová, bylinky, vejce, sůl, pepř čtyř barev, vývar zeleninový, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu