Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tapiokové kaiserky bez lepku

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bezlepkove.com Bezlepkove.com

Středně náročný

Suroviny

Porce: 6ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 278 kJ /
783 kcal
Bílkoviny18,98 g
Tuky18,68 g
Vláknina2,45 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 6,57 g
Sůl16,33 g
Sacharidy133,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve nachystáme z 50 ml vlažného mléka, cukru a droždí kvásek. Jakmile má čepičku nebo bublá, nalijeme ho do mísy, ve které máme již vložené bezlepkové směsi, teplé mléko, sůl, zakysanou smetanu a olej.

Ze všech ingrediencí vyhněteme jemné a vláčné těsto, které necháme pod poklopem cca 45 minut kynout. Krok 2: Po vykynutí těsto překládáme a rozdělíme na 7 dílků, z každého dílku vytvarujeme bochánek. Po vytvarování necháme pod fólií, nebo pečícím papírem zakryté, aby neoschly a cca 20 minut kynout. Mezitím rozpálíme troubu na 230 °C se starým plechem dole v troubě, aby se nahřál. Jakmile je trouba nahřátá, bochánky postříkáme slanou vodou, nařízneme a posypeme (sezamem, lněným semínkem, mákem…), co má kdo rád. Krok 3: Plech s kaiserkami vložíme do nahřáté trouby a na spodní plech nalijeme vařící vodu, aby v troubě vzniklo hodně páry, necháme 5 minut zapařovat. Po 5 minutách vytáhneme záparu a snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme, dokud nebudou mít krásnou zlatavou barvu a nebudou znít dutě. Pak necháme na mřížce vychladnout.

Zveřejněno 2. 5. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tapiokové kaiserky bez lepku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wQZX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tapiokové kaiserky bez lepku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wQZX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
škrob, mléko, kvásek, sůl, cukr, olej olivový, droždí, smetana zakysaná,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu