Suroviny
Porce: 6ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 278 kJ / 783 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,98 g |
Tuky | 18,68 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 6,57 g |
Sůl | 16,33 g |
Sacharidy | 133,61 g |
Postup přípravy
Ze všech ingrediencí vyhněteme jemné a vláčné těsto, které necháme pod poklopem cca 45 minut kynout. Krok 2: Po vykynutí těsto překládáme a rozdělíme na 7 dílků, z každého dílku vytvarujeme bochánek. Po vytvarování necháme pod fólií, nebo pečícím papírem zakryté, aby neoschly a cca 20 minut kynout. Mezitím rozpálíme troubu na 230 °C se starým plechem dole v troubě, aby se nahřál. Jakmile je trouba nahřátá, bochánky postříkáme slanou vodou, nařízneme a posypeme (sezamem, lněným semínkem, mákem…), co má kdo rád. Krok 3: Plech s kaiserkami vložíme do nahřáté trouby a na spodní plech nalijeme vařící vodu, aby v troubě vzniklo hodně páry, necháme 5 minut zapařovat. Po 5 minutách vytáhneme záparu a snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme, dokud nebudou mít krásnou zlatavou barvu a nebudou znít dutě. Pak necháme na mřížce vychladnout.
Zveřejněno 2. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tapiokové kaiserky bez lepku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wQZX
Moje poznámka
Tapiokové kaiserky bez lepku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wQZX
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 20 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
škrob,
mléko,
kvásek,
sůl,
cukr,
olej olivový,
droždí,
smetana zakysaná,
Komentáře