Snídaňová buchta "Bez výčitek"
Rádi startujete den se sladkou snídaní? Ale nechcete přitom příliš hřešit? Zkuste připravit buchtu plnou zdravých a přitom přirozeně sladkých přísad. Pochutnáte si a budete moci zůstat zcela bez výčitek.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 413 kJ / 2 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,07 g |
Tuky | 52,33 g |
Vláknina | 69,69 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 2,16 g |
Sacharidy | 341,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas rozehřejeme troubu na 180 °C. Mouku promícháme s kypřicím práškem a jedlou sodou. Prosejeme a smícháme se zbylými suchými přísadami.
Krok 2: Mrkev a jablko oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme do suché směsi. Vklepneme vejce a přidáme mléko. Dobře promícháme těsto.
Krok 3: Menší pekáček vyložíme pečicím papírem a těsto do něj rozetřeme.
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do buchty a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Krok 5: Vyndáme z trouby, necháme vychladnout. Před podáváním můžeme poprášit třeba březovým cukrem.
Zveřejněno 2. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snídaňová buchta "Bez výčitek"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qK67
Moje poznámka
Snídaňová buchta "Bez výčitek"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qK67
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 16 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 17 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
kypřící prášek do pečiva,
soda jedlá,
sůl,
vločky ovesné jemné,
semínka dýňová,
semínka chia,
ořechy lískové,
ořechy vlašské,
brusinky sušené,
rozinky,
rozinky,
kůra pomerančová,
skořice,
koření hřebíček,
jablko,
mrkev,
vejce,
mléko,
cukr
Komentáře