Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biskupský chlebíček bez lepku

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bezlepkove.com Bezlepkove.com

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 165 kJ /
2 430 kcal
Bílkoviny26,20 g
Tuky185,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 288 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy163,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse nejdříve vyšleháme sníh z bílků, do kterého přidáme špetku soli. Krok 2: V další míse vyšleháme vejce s mírně měkkým máslem a cukrem do pěny. Krok 3: Obě směsi opatrně smícháme dohromady a postupně přidáváme bezlepkovou směs, do které jsme zamíchali rozinky a kandované ovoce. Krok 4: Troubu nahřejeme na 160°C, těsto vlijeme do obdélníkové formy na chléb (21 cm x 11 cm). Tuto formu buď vyložíme alobalem tak, abychom i povrch chlebíčku mohli v polovině pečení zakrýt, nebo vyložíme pečicím papírem, opět abychom v polovině pečení mohli povrch zakrýt. Krok 5: Pečeme při 160°C. Chlebíček zkoušíme špejlí, zda je upečený, a pokládáme na mřížku, aby vychladl. Na této mřížce chlebíček polijeme rozpuštěnou čokoládou smíchanou se ztuženým tukem.

Zveřejněno 3. 5. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský chlebíček bez lepku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zWQq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský chlebíček bez lepku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zWQq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, sůl, ovoce kandované, rozinky, čokoláda na vaření, tuk ztužený

Přidat fotografie receptu