Jemná bramboračka s medvědím česnekem
Bramborovou polévku můžeme uvařit i trochu jinak než obvykle. Muškátový květ a medvědí česnek jí dodají netradiční chuť. Polévku navíc zjemníme smetanou. Podáváme ji s vařenými vejci a nakrájeným medvědím česnekem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 270 kJ / 1 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,71 g |
Tuky | 80,84 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 721 mg |
Sodík | 299 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 85,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na plnější lžíci rozpuštěného másla v hrnci osmažíme jemně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme na špičku lžičky muškátového květu a hladkou mouku. Vše necháme krátce osmažit a zpěnit, přisypeme oloupané, na menší kostičky pokrájené brambory, promícháme a přilijeme vývar.
Krok 2: Polévku přivedeme k varu a na mírném ohni pod poklicí vaříme do změknutí brambor. Pak přilijeme smetanu, přisypeme najemno pokrájené listy medvědího česneku, dosolíme dle chuti a případně polévku dle požadované hustoty zředíme vývarem. Vše necháme krátce přejít varem a můžeme podávat.
Krok 3: Podávat můžeme samostatně s troškou čerstvě pokrájeného medvědího česneku nebo s plátky vařeného vejce, případně s vejcem ztraceným.
Zveřejněno 5. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná bramboračka s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZqv
Moje poznámka
Jemná bramboračka s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZqv
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Suroviny:
brambory,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
květ muškátový,
česnek mědvědí,
smetana ke šlehání,
vývar masový,
sůl,
vejce
Komentáře