Jemná bramboračka s medvědím česnekem
Bramborovou polévku můžeme uvařit i trochu jinak než obvykle. Muškátový květ a medvědí česnek jí dodají netradiční chuť. Polévku navíc zjemníme smetanou. Podáváme ji s vařenými vejci a nakrájeným medvědím česnekem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 270 kJ / 1 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,71 g |
Tuky | 80,84 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 721 mg |
Sodík | 299 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 85,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na plnější lžíci rozpuštěného másla v hrnci osmažíme jemně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme na špičku lžičky muškátového květu a hladkou mouku. Vše necháme krátce osmažit a zpěnit, přisypeme oloupané, na menší kostičky pokrájené brambory, promícháme a přilijeme vývar.
Krok 2: Polévku přivedeme k varu a na mírném ohni pod poklicí vaříme do změknutí brambor. Pak přilijeme smetanu, přisypeme najemno pokrájené listy medvědího česneku, dosolíme dle chuti a případně polévku dle požadované hustoty zředíme vývarem. Vše necháme krátce přejít varem a můžeme podávat.
Krok 3: Podávat můžeme samostatně s troškou čerstvě pokrájeného medvědího česneku nebo s plátky vařeného vejce, případně s vejcem ztraceným.
Zveřejněno 5. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná bramboračka s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZqv
Moje poznámka
Jemná bramboračka s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZqv
Nejnovější recepty
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkové muffiny
tara23 před 15 minutami
Minutkové kuřecí nudličky
tara23 před 21 minutami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 43 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 1 hodinou
Kapustový prejt
magdalenka před 2 hodinami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Suroviny:
brambory,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
květ muškátový,
česnek mědvědí,
smetana ke šlehání,
vývar masový,
sůl,
vejce
Komentáře