Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná vajíčková pomazánka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 686 kJ /
1 359 kcal
Bílkoviny36,16 g
Tuky131,84 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 520 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy6,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo necháme si tak hodinu před přípravou pomazánky dojít do pokojové teploty (lépe se šlehá). Máslo a sůl dáme do větší mísy (nebo můžete použít kuchyňského robota) a pomocí tyčového mixéru několik minut třeme až máslo zesvětlá. Krok 2: Vejce oloupeme a oddělíme bílky a žloutky. Bílky nakrájíme na kostičky a přidáme k rozšlehanemu máslu a opět pomocí mixéru zašleháme, nakonec postupně přidáváme žloutek po žloutku vždy tak až se ten předchozí zcela spojí s máslovou  bílkovou směsí. Pokračujeme ještě minutu ve tření, aby se nám neudělaly hrudky.   Krok 3: Podávala jsem s vekou, ale je možné použít jakékoliv jiné pečivo, třeba i bezlepkové. Dozdobit můžeme třeba paprikami nebo jinou zeleninou dle vlastního výběru.

Zveřejněno 8. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná vajíčková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPL8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná vajíčková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vPL8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Eja57: :-K:-K:-K

Lenka Škulinová: proč se omlouvas:-K dobre to bude určitě

casino: Kam? Od mé babičky :)

Eja57: Nechtěla jsem lučinu, protože jsem tuto pomazánku dělal pro kamarádku, která chtěla pevný základ, lučina ho neudělá, máslo ano, je sice potom velmi jemná, ale má tuhou konzistenci. Ale děkuji za komentář a omlouvám se, zda to někomu nevyhovuje.

casino: no my máme asi stejnou představu - nasekaný bílek v homogenním základu....ale proč ne takto? Dovedu si představit, že to funguje....
( A to já pomazanky s máslem vůbec ne, jako základ Lučinu apod.)

No, fakt by mě interesovalo kam autorka chodí na ty převratné (či spíše převrácené) postupy ;-)

Lenka Škulinová: :yes: kdo umí umí:-K

Eja57: Když zamícháš bílky jako první, tak ty žloutky pak nedělají hrudky, bílky to máslo ujemní, že už pak zůstane v té jemné konzistenci při pomalém přidávání žloutků :-K

Leni, já bych to asi udělala naopak - žloutky do másla a ve finále lehce vmichat ty bilky....ma to nějaký důvod proč takto?

Suroviny:
vejce, hořčice plnotučná, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu