Rebarborový čtyřpatrový koláč
Sezona rebarbory pomalu klepe na dveře, a jestli přemýšlíte, co z ní vykouzlit, tenhle čtyřpatrový koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou je trefou do černého. Jeho příprava je sice pracnější, ale výsledek za to stojí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 311 kJ / 4 616 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,53 g |
Tuky | 241,15 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 1,87 g |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,43 g |
Sacharidy | 478,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypracujeme základné cesto a vyložíme ním formu. Forma musí mať rozmer približne 28 cm a výšku minimálne 5 cm. Cestom vyložíme aj okraje formy.
Krok 2: Pomleté orechy vymiešame dohladka s maslom, múkou, cukrom a vajcom, natrieme na cesto (surové - nepredpekáme), posypeme pár lyžicami sladkej strúhanky a rovnomerne rozložíme vrstvu na kúsky nakrájanej rebarbory.
Krok 3: Cukor, vajcia, kyslú smotanu, tvaroh vymiešame a rovnomerne nalejeme na rebarboru. Trochu potrasieme formou, aby poleva zatiekla medzi rebarboru.
Krok 4: Pečieme v rúre vyhriatej najskôr na 200°C 15 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte 55 minút.
Zveřejněno 9. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový čtyřpatrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzWW
Moje poznámka
Rebarborový čtyřpatrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzWW
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 8 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 20 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
veronika_straka před 2 minutami
Nejjednodušší halušky/nočky
Evicka348 před 2 hodinami
Medové perníčky
Kremrole před 2 hodinami
Moravské zelí
JuliePetule před 4 hodinami
Nejlepší bramboráky jaké znám
Buba48 před 5 hodinami
Šlehačkový beránek
LucietaTom před 6 hodinami
Biskupský chlebíček II
LucietaTom před 6 hodinami
Klasické palačinky
Coolbins před 8 hodinami
Argentinská křídla
wimra před 8 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 8 hodinami
Suroviny:
rebarbora,
cukr,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
vanilka,
sůl,
ořechy vlašské,
máslo,
mouka hladká,
cukr,
vejce,
strouhanka,
cukr,
mouka,
vejce,
smetana zakysaná,
tvaroh jemný
Komentáře (3)