Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"
Tu krémovou, smetanovou chuť známe všichni. Dnes už ruská zmrzlina koupená v obchodě není to, co bývala. Vyzkoušejme si ji tedy podle jednoduchého receptu připravit doma, tak jak si ji pamatujeme z minulých časů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 101 kJ / 1 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 150,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vychlazenou smetanu vyšleháme dotuha. Začneme vlévat kondenzované mléko a společně vyšleháme do krému.
Krok 2: Připravíme vhodnou vyšší nádobu a vyložíme ji potravinovou fólií. Směs do ní nalijeme a přikryjeme oplatkem.
Krok 3: Dáme na noc zamrazit. Poté vyklopíme oplatkem dolů a nahoru přilepíme další oplatek.
Krok 4: Vrátíme na půl hodiny zpět do mrazničky (čerstvým oplatkem dolů).
Krok 5: Před podáváním nakrájíme na libovolné kousky.
Zveřejněno 12. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z2rQ
Moje poznámka
Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z2rQ
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 9 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno 30. 1. 2025 18:00
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno 30. 1. 2025 17:17
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sušená krkovice à la capocollo
Neregistrovaný před 6 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 13 minutami
Kuře à la kachna
Neregistrovaný před 14 minutami
Sádlové mini rohlíčky
Lucie Hertlova před 17 minutami
Smažené vdolky
Neregistrovaný před 28 minutami
Zapečený řapíkatý celer s rajčaty a sýry
Neregistrovaný před 37 minutami
Tofu pomazánka se zeleninou
Neregistrovaný před 42 minutami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 50 minutami
Rajská omáčka s hovězím masem
Neregistrovaný před 57 minutami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
MonkaF před 1 hodinou
Suroviny:
smetana ke šlehání,
mléko kondenzované,
oplatky dortové
Komentáře (16)