Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"

Tu krémovou, smetanovou chuť známe všichni. Dnes už ruská zmrzlina koupená v obchodě není to, co bývala. Vyzkoušejme si ji tedy podle jednoduchého receptu připravit doma, tak jak si ji pamatujeme z minulých časů.

Hodnocení receptu je 4,2 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby mražení

20 min (20 min příprava, bez doby mražení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 101 kJ /
1 458 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky150,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 150 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vychlazenou smetanu vyšleháme dotuha. Začneme vlévat kondenzované mléko a společně vyšleháme do krému. Krok 2: Připravíme vhodnou vyšší nádobu a vyložíme ji potravinovou fólií. Směs do ní nalijeme a přikryjeme oplatkem. Krok 3: Dáme na noc zamrazit. Poté vyklopíme oplatkem dolů a nahoru přilepíme další oplatek. Krok 4: Vrátíme na půl hodiny zpět do mrazničky (čerstvým oplatkem dolů). Krok 5: Před podáváním nakrájíme na libovolné kousky.

TIP: Domácí zmrzlina-nejlepší recepty

Zveřejněno 12. 5. 2021

Poznámka autorky mika59

Dělala jsem z poloviční dávky na zkoušku a je moc dobrá. Měla jsem formu hranatou na biskupský chlebíček 13x28. Recept jsem viděla na netu a tam doporučují po hodině mražení znovu prošlehat, ale já to nedělala a je hladká a našlehaná. Podruhé jsem dala oplatky hned dole pod směs a taky výborné a jednodušší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z2rQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z2rQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Popovskyrichard: Na půl litru smetany celou plechovku..;-)

Můžu se zeptat,kolik toho salka? Celou plechovku nebo jen tu menší tubu?

mika59: Veronika.Hrozna: Před 30 lety to byla opravdu ruská zmrzlina z Ruska, dneska je to většinou česká napodobenina, to jsem chtěla říct svojí poznámkou. Spousta českých zmrzlin bohužel nechutná tak jako dřív, ať je to eskymo, přeslazený míša, o klasickém nanukovém dortu ani nemluvě - z četby jeho složení se mi přímo motá hlava. :-* Takže si raději dám "zmrzlinu od unijních přátel", ostatně dneska se hojně prodává i v Rusku, nebo ještě raději nějaký lokální produkt, které mohou být naprosto špičkové. Na Pardubicku je proslulá točená "Kunětická zmrzka". Až pojedete kolem, zastavte se ve vesnici Kunětice (pod Kunětickou horou) a určitě ochutnejte. <3 Pokud se tu vyskytnete v sobotu v podpovečer, budete moci po mši nahlednout do zdejšího kostelíka sv. Bartoloměje, který se nachází hned vedle stánku, a skrývá v sobě vzácné nástěnné malby z doby Karla IV. https://www.turistika.cz/mista/kostel-sv-bartolome.... :yes:

Veronika.Hrozna: Já dnes taky dělala.. vnoučatům chutná..a je to jednoduché.

mika59: Ta tvoje, ano s tou opravdovou vanilkou je vynikající, chutná mi moc. Docela se podařila, ještě není moc zmrzlá, tak jsem z ní jen kousek ušmidlala k ochutnání , jak se podařilo z neztuhlé zmrzky ! Určitě jsem nedělala naposled, naopak musím udělat víc, ta dlouho v mrazáku nepobude, neboj! :-K Zítra poleju troškou čokopolevy, ušetřila jsem si na tou fajnou čokoládku......<3

Dajda: No určitě dnes nechutná jako před 30 léty. To byla neošizená smetanová zmrzlina.

Dajda: Moskva je nadherna, neuveritelne mesto a lide. Zmrzliny vynikajici, nejsou z dovozu od unijnich pratel, kteri k nam vozi odpad.Moskevske metro mi vyrazilo
dech. Mozna se tam, jeste podivam !;-(

Veronika.Hrozna: No to chce koupit si ruskou "ruskou" zmrzlinu! :-D

mika59: Super, dám do něj na noc vanilkový lusk.;-)

Veronika.Hrozna: Neměla jsem vychlazené...

mika59: Zítra jdu udělat a proto se ptám, to Salko vychladit předtím, než je začnu přidávat do smetany? Moc se mi nechce,
ale ta kupovaná, se nedá pozřít! Pusa vydala příkaz, že chce ruskou zmrzlinu. ;-) A moje polovička, ji chce taky i když prý mu vyskočil cukr, tak si "prý"nedá......:-D:-D:-D

srettka: Děkuji ti..:-K

Já se picnu, zase perla. Teda já být tvoje dítě, tak se budu kutálet:-DKaždopádně tohle stojí za vyzkoušení, minimum surovin a výsledek vypadá velmi dobře.:yes::yes:

Ja taky a brzy vyzkousim. Pridam kousek vanilkoveho lusku do Salka ,den pred pripravou. :yes:

:yes::yes::yes: já vůbec zmrzliny nejím ale tohle musím zkusit udělat dětem - dík za recept:-K

Suroviny:
smetana ke šlehání, mléko kondenzované, oplatky dortové

Přidat fotografie receptu