Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí nudličky v česnekové omáčce s rajčaty

Pokud si nevíte rady, co uvařit k obědu, vyzkoušejte toto kuřecí maso ve smetanovo-sýrové omáčce s rajčátky, bazalkou a medvědím česnekem. K jídlu můžete podávat hranolky nebo těstoviny a ozdobíte ho lístky čerstvé bazalky.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 774 kJ /
1 619 kcal
Bílkoviny198,05 g
Tuky85,54 g
Vláknina2,45 g
Cholesterol 541 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,88 g
Sacharidy13,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šalotku oloupeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a utřeme. Rajčata nasekáme. Krok 2: Maso nakrájíme na kousky. Rozehřejeme olej a maso zprudka orestujeme, jen tak, aby zbělalo. Děrovanou lžící ho vytáhneme a zabalíme. Krok 3: Do výpeku dáme šalotku a česnek. Necháme rozvonět a pak přidáme smetanu, část vývaru, nastrouhaný sýr a natrhanou bazalku. Krok 4: Přivedeme k varu a necháme zhoustnout. Omáčku osolíme a opepříme. Přidáme nasekaná rajčata a medvědí česnek. Dle potřeby podlijeme vývarem. Krok 5: Vrátíme maso i se šťávou, kterou pustilo, a společně krátce povaříme pár minut, aby nebylo vysušené. Krok 6: Podáváme s hranolky nebo těstovinami.

TIP: Nejlepší recepty z medvědího česneku

Zveřejněno 13. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí nudličky v česnekové omáčce s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EY9v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí nudličky v česnekové omáčce s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EY9v

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule šalotka, česnek, rajče sušené v oleji, smetana, vývar drůbeží, sýr blaťácké zlato, olej, česnek mědvědí, bazalka čerstvá, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu