Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka bílá

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 362 kJ /
564 kcal
Bílkoviny18,05 g
Tuky31,52 g
Vláknina10,31 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 674 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy48,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit nakrájené brambory se solí a kmínem. Zvlášť vaříme kysané zelí, z kterého jsme slili lák a trochu ho pokrájeli, aby nebylo tak dlouhé. Krok 2: Když jsou brambory měkké, zamícháme k nim uvařené zelí a nakrájenou uzeninu. Krok 3: Na sádle usmažíme dorůžova nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nadrobno nakrájený česnek, ze kterého jsme odstranili duši *) a přidáme mouku. Vše necháme krátce zpěnit, pak to přidáme do polévky a ještě asi 10 min povaříme. Podle chuti buď přisolíme, nebo přikyselíme slitým lákem ze zelí.

Zveřejněno 14. 5. 2021

Poznámka autora Gregusa

*) - pro ty, co jim česnek působí potíže (žlučník, dvanácterník) je nutné z něj duši odstranit, pak už nedráždí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka bílá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qo0l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka bílá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qo0l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí kysané, brambory, cibule, česnek, párky, kmín celý, sůl, sádlo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu