Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s pappardelle a hříbky na smetaně

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 287 kJ /
1 742 kcal
Bílkoviny27,31 g
Tuky137,49 g
Vláknina3,98 g
Cholesterol 494 mg
Sodík 964 mg
Sůl2,41 g
Sacharidy84,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou a odblaněnou panenku nakrájíme na plátky široké cca 2 cm (3 ks na porci) a lehce naklepeme klouby ruky. Jednu lžíci oleje smícháme s bylinkami, špetkou soli, česnekem a čerstvě namletým barevným pepřem. Každý plátek olejovou směsí potřeme pomocí mašlovačky po obou stranách a uložíme v uzavřené misce do chladu na 30 minut. Pak necháme ještě 15 minut při pokojové teplotě. Krok 2: Čerstvé hříbky očistíme a nakrájíme, sušené namočíme do vlahé vody, necháme stranou a uděláme těstoviny, které zatím zakryjeme utěrkou. Dáme na ně vařit dostatečné množství vody. Krok 3: Na druhé lžíci oleje necháme zpěnit jemně nasekanou šalotku a slaninu. Přidáme hříbky (předem namočené vymačkáme), podlijeme vínem, zamícháme a necháme víno vyvařit. Zalijeme smetanou a za občasného míchání na sníženém stupni tepla povaříme do potřebné hustoty. Osolíme a opepříme dle chuti. Uvaříme ve vroucí osolené vodě čerstvé pappardelle na skus asi 2-3 minuty, koupené dle návodu na obalu. Krok 4: Současně na rozpálenou pánev dáme restovat plátky panenky z obou stran maximálně 2,5-3 minuty, aby zůstaly šťavnaté. Podáváme posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Zveřejněno 18. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s pappardelle a hříbky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kY85

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s pappardelle a hříbky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kY85

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
panenka vepřová, slanina anglická, smetana ke šlehání, olej olivový, cibule šalotka, víno bílé, česnek, bylinky sušené, sůl, pepř mletý, koření, pappardelle, mouka hladká, vejce, olej, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu