Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky v cikánské omáčce

Výborný tip na na přípravu vepřového masa v zeleninou odlehčené lehce pálivé omáčce. S rýží nebo bramborem bude tento pokrm určitě skvěle chutnat. Rychlost přípravy jídla můžeme změnit vhodně zvoleným druhem vepřového masa.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min dle použitého druhu masa

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, dle použitého druhu masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 264 kJ /
541 kcal
Bílkoviny8,72 g
Tuky35,80 g
Vláknina14,06 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 359 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy41,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku (nebo jiný zvolený díl vepřového masa) očistíme a nakrájíme na plátky. Mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Ve větší pánvi rozehřejeme sádlo a špek nakrájený na kostičky, na kterém prudce osmažíme maso z obou stran cca 3 minuty. Krok 3: Vyndáme stranou a uchováme v teple (zabalené do alobalu). Krok 4: Do výpeku dáme orestovat nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Krok 5: Přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky nebo proužky a mletou papriku. Promícháme a zmírníme stupeň tepla. Krok 6: Přidáme nakrájená rajčata a protlak, dle kyselosti i cukr. Zalijeme trochu vývarem a necháme dusit. Krok 7: Postupně přiléváme vývar a dusíme, až zelenina bude úplně měkká. Krok 8: Pokud máme jinou část masa než panenku, necháme dusit se zeleninou do změknutí. Krok 9: Podle potřeby ještě osolíme nebo opepříme. Krok 10: Podáváme nejlépe s rýží, chutná i s bramborem nebo těstovinami.

TIP: Jak připravit rýži

Zveřejněno 23. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky v cikánské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WxLJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky v cikánské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WxLJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Moanka: :-) Moničko, moc děkuji za komentář i krásné foto. Také přeji krásný a pohodový večer :-K

Maruško, fakt moc dobré! :-8 <3 Děkuji za vynikající recept… :yes:
Měj hezký večer. :-K

Dajda: :-) díky, měj se krásně <3 Dělám také ráda srbské žebírko (krkovičku s kostí) a přidávám čubricu, :-K

Marie Svarcova: Když vepřovou minutku, pak taky volím nejraději panenku nebo krkovičku, a dokonce i plátky z ramínka. Kýta a kotleta jsou přece jen sušší. ;-) Dělávám srbské "žebírko", to je hodně podobný recept, ale není v něm paprika jako koření, tohle musím určitě vyzkoušet!

Dajda: :-) Dík za komentář - klidně to jde i z krkovičky, mám ji raději než kýtu ale měla jsem zbylých 6 plátků panenky tak jsem ji udělala . :-K hezký den

:yes::yes: Přimlouvala bych se také za krkovičku! ;-)

Suroviny:
maso vepřové, sůl, pepř mletý, sádlo, špek, cibule, česnek, paprika čerstvá bílá, paprika čerstvá červená, chilli, koření paprika maďarská, rajče, protlak rajčatový, cukr, vývar masový

Přidat fotografie receptu