Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky v cikánské omáčce

Výborný tip na na přípravu vepřového masa v zeleninou odlehčené lehce pálivé omáčce. S rýží nebo bramborem bude tento pokrm určitě skvěle chutnat. Rychlost přípravy jídla můžeme změnit vhodně zvoleným druhem vepřového masa.

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min dle použitého druhu masa

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, dle použitého druhu masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 264 kJ /
541 kcal
Bílkoviny8,72 g
Tuky35,80 g
Vláknina14,06 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 359 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy41,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku (nebo jiný zvolený díl vepřového masa) očistíme a nakrájíme na plátky. Mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Ve větší pánvi rozehřejeme sádlo a špek nakrájený na kostičky, na kterém prudce osmažíme maso z obou stran cca 3 minuty. Krok 3: Vyndáme stranou a uchováme v teple (zabalené do alobalu). Krok 4: Do výpeku dáme orestovat nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Krok 5: Přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky nebo proužky a mletou papriku. Promícháme a zmírníme stupeň tepla. Krok 6: Přidáme nakrájená rajčata a protlak, dle kyselosti i cukr. Zalijeme trochu vývarem a necháme dusit. Krok 7: Postupně přiléváme vývar a dusíme, až zelenina bude úplně měkká. Krok 8: Pokud máme jinou část masa než panenku, necháme dusit se zeleninou do změknutí. Krok 9: Podle potřeby ještě osolíme nebo opepříme. Krok 10: Podáváme nejlépe s rýží, chutná i s bramborem nebo těstovinami.

TIP: Jak připravit rýži

Zveřejněno 23. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky v cikánské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WxLJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky v cikánské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WxLJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Moanka: :-) Moničko, moc děkuji za komentář i krásné foto. Také přeji krásný a pohodový večer :-K

Maruško, fakt moc dobré! :-8 <3 Děkuji za vynikající recept… :yes:
Měj hezký večer. :-K

Dajda: :-) díky, měj se krásně <3 Dělám také ráda srbské žebírko (krkovičku s kostí) a přidávám čubricu, :-K

Marie Svarcova: Když vepřovou minutku, pak taky volím nejraději panenku nebo krkovičku, a dokonce i plátky z ramínka. Kýta a kotleta jsou přece jen sušší. ;-) Dělávám srbské "žebírko", to je hodně podobný recept, ale není v něm paprika jako koření, tohle musím určitě vyzkoušet!

Dajda: :-) Dík za komentář - klidně to jde i z krkovičky, mám ji raději než kýtu ale měla jsem zbylých 6 plátků panenky tak jsem ji udělala . :-K hezký den

:yes::yes: Přimlouvala bych se také za krkovičku! ;-)

Suroviny:
maso vepřové, sůl, pepř mletý, sádlo, špek, cibule, česnek, paprika čerstvá bílá, paprika čerstvá červená, chilli, koření paprika maďarská, rajče, protlak rajčatový, cukr, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu