Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinková vepřová roláda s česnekem

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 406 kJ /
3 204 kcal
Bílkoviny236,37 g
Tuky164,91 g
Vláknina14,05 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 4,81 g
Sůl11,73 g
Sacharidy186,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, hořčicí, posypeme bylinkami a poklademe slaninou. Stočíme pevně a zabalíme do silnějšího alobalu. Dáme do pekáčku s trochou vody a upečeme. (Roláda upečená v alobalu zůstane šťavnatá.)
Výpek vlijeme do pánve, vysmahneme, malinko zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vodou a dobře promícháme a provaříme. Pokud je třeba, přecedíme a dochutíme solí. Krok 2: Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme nasekanou petrželku, sůl, žloutky, máslo a promícháme, nakonec vmícháme sníh. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v páře 20 minut. Krok 3: Podáváme se zelím nebo špenátem.

Zveřejněno 24. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinková vepřová roláda s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0wYv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinková vepřová roláda s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0wYv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

hospodyne: Zní to velmi dobře. Moc děkuji za vyčerpávající popis.

Měla jsem dnes na tento způsob závitky z krkovice.:yes:Určitě se k této variantě budu vracet. Díky za receptík 8-(

:-Krybarka007: dávám 20g soli na kilo masa. Sůl zásadně vážím . Pokud solím plátky, všechny rozložím na vále, lehce naklepu / třeba jen rukou/ a postupně solím do spotřebování. Vložím v nějaké přijatelné formaci do vak. sáčku a zavakuuji. Maso např. na uzení se obecně nakládá na cca 4-5 týdnů, takže i takto kuchyňsky opracované maso by mělo tolik vydržet, Já ho použiji během 2-3 týdnů podle potřeby. Protože nemáme moc rádi kotletu, dřív jsme ji z větší části rozdali, nasolená a naležená zůstane po přípravě šťavnatá a s výhodou se dá použít na minutky. Dřív nám z ní moc nechutnaly ani řízky.:-):-

hospodyne: Prosím můžu se zeptat jak dlouho se dá takto upravené maso uchovávat a jaký je poměr soli?Pokud vás to nebude obtěžovat ,díky předem moc za odpověď.

hospodyne: děkuju za vysvětlení;-):-K

:-Kmaris: rozřezala jsem si špalek kýty na plát, nasolila a zavakuovala. Solím a vakuuji i kýtu nakrájenou na řízky, krkovici na plátky - hlavně po zabíjačce. Používám normální kuchyňskou sůl. Nemusíme moc mražené maso, i tak je ho dost. Za starých časů na Slovácku se nasolené plátky masa uchovávaly pod sádlem. Ale už nevím, jak dlouho vydrželo.

hospodyne: že mě to hned nenapadlo:-) mě trochu zmátlo jak píšeš, že maso bylo růžové - tak jsem přemýšlela od čeho, napadla mě jen řeznická sůl a ta to určitě nebyla;-):-)

Simona Skolakova: no jasně, určitě :-D děkuju:-)

:-Kmaris: ano, medvědí česnek:-)

maris: Majko není to medvědí česnek?;-)

hospodyne: jsem trochu mimo - co jsou lístky m.č. ?;-):-)

:-KUpečeno, napůl snědeno, nádobí v myčce:-D Pekla jsem z asi týden naložené kýty, proložila jsem i lístky m.č. Je to šťavnaté, růžové a moc chutné:yes::yes:

Marie Svarcova: Děkuji

:yes::yes:: <3 to vypadá velmi dobře a určitě tak i chutná, :-K

hospodyne: Moc děkuji:-K

Suroviny:
pečeně vepřová, pepř, česnek, hořčice, slanina anglická, bylinky, chléb toustový, mléko, máslo, petrželka, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu