Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska s máslovou omáčkou s hořčicí a koprem

Hodnocení receptu je 5,0 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 882 kJ /
689 kcal
Bílkoviny73,64 g
Tuky32,10 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 305 mg
Sodík 538 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy10,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Filety osolíme, opepříme, zakápneme citronem a na másle opečeme. Vyndáme je z pánve a udržujeme v teple. Krok 2: Do pánve přilijeme víno, vmícháme hořčici a víno necháme odvařit. Krátce před koncem vložíme jemně nakrájený kopr a necháme přejít varem. Krok 3: Odstavíme z ohně a částečně zchladlou omáčku zjemníme vychlazeným máslem. Už nevaříme. Je-li třeba, dochutíme ještě solí a pepřem. Krok 4: Filety rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme, nejlépe s vařeným bramborem.

TIP: Kopr v naší kuchyni

Zveřejněno 25. 5. 2021

Poznámka autorky maris

Brambory jsem měla nové, nechala jsem je ve slupce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska s máslovou omáčkou s hořčicí a koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n2RR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska s máslovou omáčkou s hořčicí a koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n2RR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3 skvělý recept,:yes::yes: zrovna jsem přemýšleja jak udělám tresku, kterou jsem včera koupila- super Díky za inspiraci :-Kfoto jako vždy - nádhera

Eja57: :-D - tak domluveno, budu se těšit a děkuju;-):-D

Mohu se k Tobě nastěhovat na stravu? Bych třeba myla okna, žehlila a tak...:-K

Suroviny:
filet z tresky, hořčice, ghee, máslo, kopr čerstvý, víno bílé, sůl, šťáva citronová, pepř citronový

Přidat fotografie receptu