Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané tlačené koláče se žampiony a sýrem

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min Příprava nezahrnuje čas kynutí.

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, Příprava nezahrnuje čas kynutí.)

Suroviny

Porce: 16 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 245 kJ /
4 122 kcal
Bílkoviny129,06 g
Tuky209,15 g
Vláknina44,60 g
Cholesterol 634 mg
Sodík 5,36 g
Sůl13,21 g
Sacharidy410,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kam jako první dáme vlažné mléko, rozpuštěný, ale vlahý tuk, vejce, prosáté mouky smíchané se solí, nahoru cukr a rozdrobené droždí. Zvolíme program Těsto. Krok 2: V průběhu přípravy těsta uděláme náplň. Na oleji do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli a následně přidáme nakrájené žampiony. Osolíme, přidáme trošku drceného kmínu a lžíci vody. Žampiony dusíme do měkka a do odpaření tekutiny. Po dohotovení ochutnáme a případně ještě dosolíme a dokořeníme. Necháme vychladnout. Krok 3: Vykynuté těsto vyjmeme z domácí pekárny na lehce pomoučený vál, rozdělíme na poloviny, zpracujeme do bochánků a ty rozválíme do válečků. Každý váleček rozdělíme na 8 dílků a každý dílek zpracujeme do menších bochánků - kuliček. Ty rozložíme na plech s teflonovou fólií nebo s papírem na pečení. Bochánky rukou zploštíme, přikryjeme fólií nebo utěrkou a necháme cca 15 minut kynout. Záleží na teplotě v místnosti, koláčky by neměly v této fázi moc vykynout nebo dokonce překynout. Krok 4: Následně do nich pomoučenou skleničkou nebo podobným nástrojem uděláme shora důlky - viz foto. Ty naplníme vychladlými podušenými žampiony. Koláčky necháme ještě dokynout. Krok 5: Okraje potřeme olejem, ale pro barvu můžeme místo olejem potřít rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při cca 190°C asi 25 minut, tento čas je orientační. Zhruba 8 minut před dopečením opatrně povrch koláčků posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a necháme dopéct. Krok 6: Po upečení odložíme koláče na mřížku, nejvíce ale chutnají ještě vlahé.

Zveřejněno 27. 5. 2021

Poznámka autorky Merylas

Jak na kynuté těsto bez domácí pekárny: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Koláče jsem viděla na jednom zahraničním webu, recept je upraven dle mých potřeb.

Místo žampionů půjdou v sezóně použít i lesní houby.

Komu nepeče trouba moc shora, tak by mohl zkusit dát na povrch sýr hned v začátku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané tlačené koláče se žampiony a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qgQr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané tlačené koláče se žampiony a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qgQr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, máslo, vejce, cukr krupice, droždí čerstvé, žampióny, cibule, olej, sůl, kmín drcený, sýr tvrdý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu